Buna ziua. Am si eu o problema si sper sa ma poata ajuta cineva aici cu niste raspunsuri. Sora mea primeste pensie alimentara, ea are acum 23 de ani si termina facultatea de chimie din cadrul Universitatii Bucuresti (trebuia sa o termine dar a ramas cu o restanta si nu a intrat in liceenta inca) si din 1 oct anul acesta s-a inscris la o a doua facultate, aceasta este particulara dar cursuri de zi, nu ID . Tatal meu a inaintat o actiune in care cere sistarea pensiei alimentare pentru ea conform art. 94 din codul familiei ... spunand ca ea este capabila acum sa se intretina singura din moment ce a facut deja o facultate. Astfel, intrebarea mea este daca sora mea mai are dreptul la pensie alimentara tinand cont ca nu poate sa se angajeze inca deoarece sunt cursuri de zi si alt venit nu are. Cineva afirma ca daca a doua facultate este particulara .. nu ar mai avea nici un drept dar daca stam sa ne gandim, fiind a doua facultate oricum trebuie platita, chiar daca e de stat sau nu. Mai vad aici raspunsuri cum ca pensia se plateste pana la 26 de ani, eu stiam ca pana la 25. Cum este corect ? Si inca ceva, se cere acolo sa se faca o "intampinare " la actiunea lui inainte de a se judeca la tribunal acest caz, are cineva idee cum trebuie sa fie facuta aceasta ?
Astept cu nerabdare raspunsurile si multumesc anticipat
Legea nu face diferenta intre facultate de stat sau particulara. Se refera la forma de invatamant ,si precizeaza ca se acorda pensie de intretinere pana la implinirea varstei de 26 de ani ,daca aceasta acea forma se prelungeste, dupa ce copilul a implinit 25 ani.
Buna ziua
cla2012
buna ziua,
as avea si eu o intrebare la care sper ca imi poate raspunde cineva...acum cateva zile am primit o citatie de la \"tatal meu\" precum vrea sistarea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
SirbuB
Buna ziua,
Am si eu un caz,o fata de 25 de ani nu a primit pensie alimentara de la tatal ei,el fiind de origine ungur,necunoscandu-l,nici mama nu a tinut ... (vezi toată discuția)