avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Scrisoare de recomandare inainte de oferta finala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Scrisoare de recomandare inainte de oferta finala

Buna seara! Am primit un feedback pozitiv in legatura cu un viitor loc de munca, insa acestia mi-au cerut sa trimit o scrisoare de recomandare de la actualul angajator pana la data de start.

Insa, preocuparea mea este ca pot risca sa raman fara job daca angajatorul actual imi va comunica la final ca politica lor nu prevedere eliberarea de scrisori pentru functii care nu sunt de conducere. Asa ca intrebarea mea este urmatoarea:

Se poate cere aceste scrisoare de recomadnare si inainte de a-mi depune demisia? Eu sunt dispus sa semnez o declaratie de confidentialitate sau un acord care sa reglementeze modul in care aceasta scrisoare va fi folosita.
Ultima modificare: Luni, 6 Noiembrie 2023
Iamyou, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:33, 11 Noiembrie 2023
4 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce să cereți de la actualul angajator o scrisoare de recomandare, în condițiile în care acesta nu știe că vă veți da demisia? Era logic numai în situația în care între cei doi angajatori exista o colaborare strânsă, știau unii de alții sau făceau parte din același grup de firme. Viitorul angajator poate să mai aștepte, pentru că nu scrisoarea de recomandare e decisivă la o angajare.
în condițiile în care acesta nu știe că vă veți da demisia?


O sa-l anunt despre demisie, bineinteles. In momentul in care primesc scrisoarea de recomandare, eu imi si depun demisia.

In privinta asteptarii, din pacate, asta e cerinta viitorului angajator.

Drept urmare, se poate face o scrisoare de recomandare inainte de semnarea demisiei? Eu sunt dispus sa semnez o declaratie de confidentialitate sau un acord care sa reglementeze modul in care aceasta scrisoare va fi folosita.
Ultima modificare: Luni, 6 Noiembrie 2023
Iamyou, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, se poate intocmi o scrisoare de recomandare inainte de depunerea demisiei.
Buna ziua tuturor si multumesc pentru raspunsuri. Am primit scrisoarea de recomandare fara niciun fel de probleme, insa aceasta nu e semnata olograf/electronic, ci doar s-a trecut numele si functia. Este valida asa? Mi-e cam incomod sa-i cer si semnatura.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Noiembrie 2023
Iamyou, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Normal ar trebui si semnatura ..altfel, se poate interpreta ca ati intocmit-o dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. am demisionat acum 2 saptamani (pe 31 iul) de la ... alex25121985 alex25121985 Buna seara. Am demisionat acum 2 saptamani (pe 31 iul) de la actualul loc de munca. Am trimis notificarea de demisie pe email. Am trimis emailul in acceasi ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca angajat2013 angajat2013 Buna ziua, In urma cu 2 zile am avut o discutie cu angajatorul prin care l-am anuntat ca vreau sa inchei colaborarea. Am CIM pe durata nedeterminata, ... (vezi toată discuția)
Contract de confidentialitate nul? claudiaapo claudiaapo Buna ziua, Daca ma puteti ajuta cu o parere pentru urmatoarea speta: Un Contract de Confidentialitate(nu clauza sau act aditional) datat cu o zi ... (vezi toată discuția)