avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Daca am iesit la pensie in 2007 cu 38 de ani vechime ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Daca am iesit la pensie in 2007 cu 38 de ani vechime si lucrez ...

Daca am iesit la pensie in 2007 cu 38 de ani vechime si lucrez in continuare (la privat ) si am ajuns la 45 de ani vechime de cand mi se adaugă puncte la pensie. Mi se recalculeaza pensia?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 12:22, 7 Noiembrie 2023
De cand veti cere Casei de Pensii acest lucru ... Daca sunteti pensionar al sistemului public de pensii , puteati depune in fiecare an cate o adeverinta de la angajator si sa cereti recalcularea pensiei pentru contributiile platite in acel an . De vreme ce nu ati cerut , faceti-o acum cu o adeverinta pentru intreaga perioada , dar nu veti primi retroactiv nimic , ci doar de la depunerea cererii . Daca sunteti pensionar din alt sistem , ceea ce v-am scris nu e valabil .
Am întrebat in legătură cu ce s a propus in noua lege a pensiilor in sensul ca se adauga cate un punct pt fiecare an lucrat peste 25 de ani. Se va aplica pt cei care ies acum la pensie sau e valabil si pt cei care are ai iesit mai demult?

CHKa a scris:

De cand veti cere Casei de Pensii acest lucru ... Daca sunteti pensionar al sistemului public de pensii , puteati depune in fiecare an cate o adeverinta de la angajator si sa cereti recalcularea pensiei pentru contributiile platite in acel an . De vreme ce nu ati cerut , faceti-o acum cu o adeverinta pentru intreaga perioada , dar nu veti primi retroactiv nimic , ci doar de la depunerea cererii . Daca sunteti pensionar din alt sistem , ceea ce v-am scris nu e valabil .

Eu inteleg ca se vor recalcula pensiile dupa noua formula . Dar , pentru anii lucrati dupa pensionare , nu vi se cuvin puncte de stabilitate , asa spune art 85 (6) . Oricum , ceea ce avem acum este doar propunerea de lege , urmeaza sa vedem forma finala dupa dezbaterea si votarea ei in Parlament .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru cei deja pensionati freeanifer freeanifer Pentru cei deja pensionati , dupa aplicarea noii legi a pensiilor se recaculeaza punctajul general sau se ia in considerare punctajul total scris pe decizia de ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie la adaugarea stagiilor de cotizare angela06 angela06 Sunt pensionara, la limita de varsta, din aprilie 2010, dar inca lucrez (cumul pensie-salariu). As dori sa adaug la vechimea luata in calcul la pensionare si ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie militara vasile_o54 vasile_o54 Daca am iesit anticipat la pensie(din armata) in 2001 cu vechime completa dar la varsta de 47 de ani, acum cand am 57 de ani, nu pot cere recalcularea pentru ... (vezi toată discuția)