Daca am iesit anticipat la pensie(din armata) in 2001 cu vechime completa dar la varsta de 47 de ani, acum cand am 57 de ani, nu pot cere recalcularea pentru vechime si varsta completa? Daca "da" cum se procedeaza?
Casa de pensii a MApN trebuia sa va recalculeze din oficiu pensia la implinirea varstei de 55 ani si automat sa transforme din pensie anticipata in pensie de serviciu. Acum oricum recalculeaza ei in baza legii 119/2010, in cele doua variante, cu adeverinte depuse sau fara. Sa vedem cum evolueaza insa din punct de vedere politic, respectiv daca emit sau nu o alta hotarare de guvern. Lamurit?
Acum cand imi va recalcula pensia mi-o va... recalcula "cu stagiul complet" sau "incomplet"? Tinand cont ca, atunci cand am iesit la pensie, aveam 47 de ani iar acum, la recalculare, am 57 de ani?
vasile-054, absolut nicio grija, pensia v-a fi recalculata conform legii 119/2010 art 5 al (b) cu imensul "stagiu complet de cotizare" de numai "20 de ani", stagiu complet care este egal cu cel al minerilor sau cu cei care au lucrat expusi la radiatii. Succes.
Multumesc!
Numai ca sintagma "stagiul complet de cotizare" se refera atat la vechimea in munca cat si la limita de varsta. Eu v-am intrebat, daca, la "recalculare ", se ia in calcul varsta, de la iesirea la pensie, sau cea de la "recalculare"!
Imi cer scuze, pentru ca, nu am inteles, "din prima"!
in viziunea lor stagiul complet de cotizare este varsta de 55 de ani - iesirea la pensie. recalcularea la 55 de ani pentru tine era o fata morgana. nici un pensionar nu a beneficiat de acest aspect pentru ca si la 55 de ani aveau aceeasi ani lucrati in armata ca si la data iesirii la pensie.
la fei si tu la 55 de ani aveai aceeasi ani lucrati in armata ca si atunci cand ai iesit la 47 de ani.