avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cand ar trebui sa ies la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cand ar trebui sa ies la pensie

Am lucrat in minerit 19ani 8 luni 23 zile am stagiul total de cotizare 34 ani si 2 luni si sunt angajat ca asistent personal pt un copil care are handicap grav cand asi putea iesi la pensie de limita de varsta eu am 47 ani va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 19:35, 26 Ianuarie 2017
Pt a se putea aplica reducerea varstei de pensionare datorita anilor de gr I - 9 ani si 6 luni - trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de 35 ani ( fara stagiu asimilat - armata, facultate, pensie de boala. Atunci puteti iesi la pensie la 55 ani si 6 luni ( daca nu se mai modifica ceva pana imliniti aceasta varsta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare conf. legii 380/2013 GABRIELA2014 GABRIELA2014 Buna ziua, Sotul meu implineste anul acesta 61 ani si 34 ani vechime si conf. legii 263 iese la pensie la 65 ani (2019). Avand 7 ani vechime grupa I se poate ... (vezi toată discuția)
Pensionare ionitaaneta ionitaaneta Sotul meu,nascut la 23 oct.1952 cu activitate in munca incepind cu 15.10.1970 si pina in prezent( in acest interval a fost a fost in armata 1an si 4 luni) ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipata partiala dulipovici dulipovici bună seara, aş dorii să mă lămurească cineva ce şanse am să ies la pensie anticipată partială , având doar 34 de ani vechime la data împlinirii ... (vezi toată discuția)