avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara . Schimbare nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara . Schimbare nume

Buna seara . As dori sa mi schimb prenumele pe cale administrativa deoarece este foarte ridicol . Imi trebuie o justificare in acest sens si motive foarte intemeiate pentru a mi se aproba aceasta cere . Precizez ca datorita acestui prenume ridicol am fost nevoita sa nu mi mai continui studiile , renuntand dupa clasa a X a la scoala , deoarece eram tinta ironiilor si glumelor rautacioase din partea colegilor . Dupa ani de zile mi am luat inima in dinti si mi am terminat liceul , am urmat si cursurile unei scoli sanitare , DAR acest prenume ma urmareste peste tot si sunt mereu tinta glumelor proaste din partea colegilor de serviciu . Ma face sa ma simt atat de prost incat imi vine sa renunt la serviciu . Am citit ca as avea aceasta posibilitate , sa mi schimb prenumele dar imi trebuie acte justificative , dovezi etc .
Am o mare rugaminte . Cum ar trebui sa alcatuiesc aceasta declaratie ?
Exact asa cum ati mentionat in mesajul dvs, fiind argumente pertinente pentru schimbarea prenumelui.
Acum sunteți la serviciu, nu mai sunteți copii, mi se pare ciudat ca niște oameni adulți sa faca misto pt numele purtat indiferent cât e de ridicol.
Apoi, nu va ajuta schimbarea numelui decât la un nou job, pt colegii actuali, o sa fiti mereu x nume ridicol.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la un nume nicoleta_bogdan nicoleta_bogdan Buna seara! Vreau sa stiu daca pot renunta la numele tudorita pe motiv de batjocora din partea colegilor sau pe ce motiv as putea face cererea.Va multumesc (vezi toată discuția)
Eliminare prenume andrei252005 andrei252005 Buna ziua, doresc sa elimin un prenume din cele 3 pe care le are copilul meu. (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie pe cale administrativa - og 41/2003 vascutamihai vascutamihai Buna seara, Referindu-ma la OG 41/2003, am citit tot ce am gasit pe Internet referitor la schimbarea numelui, insa am unele nelamuriri. Apelez la Dvs. in ... (vezi toată discuția)