avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am si eu o mica intrebare.Ce inseamna cota ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am si eu o mica intrebare.Ce inseamna cota 1/1 la o mostenire...

Buna ziua, am si eu o mica intrebare.Ce inseamna cota 1/1 la o mostenire ,si daca se poate face succesiune dupa parinti neparticipand si ceilalti mostenitori?Am avut un frate { el a murit acum o luna} care a facut succesiune in 2011 dar eu acum am aflat.Ce pot sa fac mai departe.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:27, 10 Noiembrie 2023
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cota de 1/1 înseamnă tot, întregul drept de proprietate asupra bunului respectiv. Ești singurul proprietar al acelui bun.
Dacă fratele a dezbătut succesiunea după părinți și nu v-a declarat, ar trebui sa va adresați instantei pentru anularea certificatului de moștenitor și reluarea procedurii succesorale.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fratele are copii, sotie? Ca daca nu, sunteti singurul mostenitor și e mai ușor sa întrați în posesia moștenirii.
Daca are, cu ei trebuie sa va judecati ca să va recuperati partea de mostenire dupa parinte.
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2023
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu ce fel de notar e acela , mie imi cere doi martori pentru succesiunea dupa mama si sunt unic mostenitor . probabil a dus martori falsi . la tribunal !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred si eu ,ce sa ne mai miram.In Romania a vrut unul sa ia un sat intreg..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

sorineldobre a scris:

Nu stiu ce fel de notar e acela , mie imi cere doi martori pentru succesiunea dupa mama si sunt unic mostenitor . probabil a dus martori falsi . la tribunal !

Procedura audierii a 2 martori e obligatorie la orice dezbatere succesorala.
Nu ar trebui pusa problema "ce fel de notar e ăla ", ci mai degrabă "ce fel de frate e ăla "?
Ca notarul nu are de unde sa știe câți copii are Gheorghe din localitatea X și Maricica din localitatea Y.
Iar la nivel național nu exista o evidenta a rudelor pe care le are o persoana, mai ales ca poți face copii în toată lumea.

Alte discuții în legătură

Buna ziua am si eu o intrebare . vreau sa stiu cine este raspunzator ... bramen bramen Buna ziua am si eu o intrebare . Vreau sa stiu cine este raspunzator pentru privarea mea la dreptul de mostenitor, deoarece un frate al meu a facut ... (vezi toată discuția)
Unchiul meu a murit, mostenitori suntem eu si sotia lui tata (fratele defunctului)? andreistan andreistan Buna ziua, Unchiul meu, fratele tatalui meu a decedat in 2012, tatal meu a decedat in 2009, ramanand in viata sotia lui si eu. Unchiul a lasat o ... (vezi toată discuția)
Succesiune abc53 abc53 Am reusit sa fac acea declaratie de acceptare a succesiunii in timp util (in cadrul celor 6 luni)la fel si ceilalti prezumtivi mostenitori(toti santem ... (vezi toată discuția)