Buna ziua, am si eu o mica intrebare.Ce inseamna cota 1/1 la o mostenire ,si daca se poate face succesiune dupa parinti neparticipand si ceilalti mostenitori?Am avut un frate { el a murit acum o luna} care a facut succesiune in 2011 dar eu acum am aflat.Ce pot sa fac mai departe.
Domnule draga, nu exista astfel de evidente la Primarii. Or fi, poate la satele cu 100 de locuitori, care se întâlnesc cu toții duminica, la biserica.
Dar în localitățile peste 10.000 de locuitori, este imposibil. Nu mai vorbesc de municipii.
Copii poți sa ai în toată lumea asta.
Dacă ai un copil născut la Cluj și tu stai la București, credeți ca se apuca starea civila Cluj și spitalul sa anunțe primăria București ca ți s-a născut un copil acolo? Gândiți-vă practic, ca resurse materiale si umane și timp.
Cine sta sa înregistreze, sa comunice și sa transmită toate informațiile astea în continuu? Se nasc zilnic câteva sute sau poate mii de copii. Sau mor dintre moștenitori sau se muta în străinătate. Cine sa țină evidența?
E ușor sa o dăm pe "ar trebui sa...". Ca la sfaturi si indicații, ne pricepem cu toții.
Oare nu ar fi mai simplu sa fim cinstiți și sa ne declarăm frații?
Din punctul de vedere al notarului: Zilnic sunt cel puțin 10 clienți. Dacă i-ar suspecta pe fiecare ca mint și in fiecare familie ar face anchete și telefonie și corespondenta, în loc sa va perfecteze un act în timp util, o sa vi-l facă în luni de zile. Și apoi, tot dvs o sa va plângeti ca va poartă pe drumuri și ca durează mult.
Plus aspectul esențial: nu e treaba lui.
Legal, nu are absolut nicio obligație sa facă astfel de cercetări, atât timp cât exista calea anularii certificatului de moștenitor în instanță.
Și cat ati sta sa căutați vinovați, ați fi luat legătura cu un avocat și ați fi avut la ora actuala inregistrata cererea la instanță.
Nu vreau sa par incapatanat,dar va spun ca in Romania nu se poate multe din cauza digitalizarii.In Olanda e destul sa caute adresa casei si cod postal si stie tot de tine. Daca vrei sa sti ,pentru un buletin sau permis conducere te anunta de la primarie ca expira actele , asta cu doua saptamani inainte. Era sa o patesc eu ,urma sa vin in Romania si chiar expira buletinul in acel timp, dar spre norocul meu am fost anuntat de ei ca expira,ca altfel plecam si riscam sa fiu oprit la vama. Si dta.spui ca primariile nu au datele cetatenilor.Cine doamna elibereaza certificate de deces,nastere etc,daca nu primariile? La fel ,in nici o instanta aici la noi nu iti da nimeni nimic daca nu esti prezent. In final, nu aveti nici o vina ca acolo merge totul prost .Dar oricum ,din cauza asta ca nu se stie mai nimic obtinuse unul un sat intreg in Romania.Asta ca nu se cerceteaza mai amanuntit si se rezuma la martori care pot sa minta. In fine,poate sunt eu prea pretentios stiind ca aici merge totul in regula. O zi buna.
Da, știm, în străinătate sunt câinii cu covrigii în coada.
"Numa'- n România....". Da, da, știm.
Nu știu cât de meritoriu e sa te anunte autoritățile când îți expira buletinul.
De parca nu ai putea sa fii suficient de diligent sa te uiți și singur. Asta spune multe și despre inteligenta poporului respectiv.
Da, primăriile emit acte de stare civilă.
Pentru cetățenii nascuti/căsătoriți/decedati în localitatea respectiva.
De la localitatea X la orașul Y, unde se dezbate moștenirea, cum ajung??? Cine le comunica? În baza cărei legi?
Succesiune
abc53
Am reusit sa fac acea declaratie de acceptare a succesiunii in timp util (in cadrul celor 6 luni)la fel si ceilalti prezumtivi mostenitori(toti santem ... (vezi toată discuția)