avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am si eu o mica intrebare.Ce inseamna cota ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am si eu o mica intrebare.Ce inseamna cota 1/1 la o mostenire...

Buna ziua, am si eu o mica intrebare.Ce inseamna cota 1/1 la o mostenire ,si daca se poate face succesiune dupa parinti neparticipand si ceilalti mostenitori?Am avut un frate { el a murit acum o luna} care a facut succesiune in 2011 dar eu acum am aflat.Ce pot sa fac mai departe.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:27, 10 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da,corect ""ce fel de frate""dar notarul putea sa insiste cu aducerea fratelui personal, pentru ca nu cred eu, ca daca ai un frate nu sti nimic de el..Daca era un strain da ,simplu,nu se pune problema ca"" se fac copii in toata lumea.""
cred ca nu ati inteles ca notarul nu are de unde sa stie ca fratele dvs nu e singurul copil al defunctului

bramen a scris:

Da,corect ""ce fel de frate""dar notarul putea sa insiste cu aducerea fratelui personal, pentru ca nu cred eu, ca daca ai un frate nu sti nimic de el..Daca era un strain da ,simplu,nu se pune problema ca"" se fac copii in toata lumea.""

Da, asta dacă fratele ar fi declarat ca nu e singurul la părinți.
Dacă el s-a declarat unic fiu, iar martorii au mintit, pe cine sa fi chemat notarul?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cota de 1/1 la moștenire înseamnă moștenitor unic. Trebuie sa fiți citat în cadrul procedurii succesorale - ați fost cumva citat și nu v-ați prezentat?
Puteti sa luați legătura cu notarul, în prima faza, sa vedeți exact starea de fapt.
Puteți sa va adresați instanței pentru anularea certificatul de moștenitor și remedierea situației.
Puteți formula plângere penala pentru mărturie mincinoasă daca este cazul.
SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Puteți sa va adresați instanței pentru anularea certificatul de moștenitor și remedierea situației.
Puteți formula plângere penala pentru mărturie mincinoasă daca este cazul.

Penal pentru declarație mincinoasa pot răspune fratele(care e decedat). și martorii mincinoși, dacă mai trăiesc.
Nu are userul ce să discute cu notarul, dacă e scandalagiu, și nu vrea să priceapă procedura legală.

Inițiatorul topicului vrea doar să se certe cu notarul, fără argumente, în loc să apeleze la lege pentru remedierea situației.
Face foarte bine notarul că-i închide telefonul în nas, dacă e neînțelegător când i se explică.
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2023
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua am si eu o intrebare . vreau sa stiu cine este raspunzator ... bramen bramen Buna ziua am si eu o intrebare . Vreau sa stiu cine este raspunzator pentru privarea mea la dreptul de mostenitor, deoarece un frate al meu a facut ... (vezi toată discuția)
Unchiul meu a murit, mostenitori suntem eu si sotia lui tata (fratele defunctului)? andreistan andreistan Buna ziua, Unchiul meu, fratele tatalui meu a decedat in 2012, tatal meu a decedat in 2009, ramanand in viata sotia lui si eu. Unchiul a lasat o ... (vezi toată discuția)
Succesiune abc53 abc53 Am reusit sa fac acea declaratie de acceptare a succesiunii in timp util (in cadrul celor 6 luni)la fel si ceilalti prezumtivi mostenitori(toti santem ... (vezi toată discuția)