Buna ziua, am si eu o mica intrebare.Ce inseamna cota 1/1 la o mostenire ,si daca se poate face succesiune dupa parinti neparticipand si ceilalti mostenitori?Am avut un frate { el a murit acum o luna} care a facut succesiune in 2011 dar eu acum am aflat.Ce pot sa fac mai departe.
Eu nu am văzut sa zică cineva ca notarul e scandalagiu și nici ca i-ar fi închis telefonul în nas (poate mi-a scăpat din discuțiile ulterioare).
Cât despre persoana care a pus întrebarea - nici aici nu am indicii sa fie scandalagiu, nu îl cunosc absolut deloc și nici nu e locul meu sa judec. A pus o întrebare pertinenta, la care am oferit un răspuns obiectiv, cu ce variante as vedea eu, cu ce se poate face teoretic privitor la situatie, atat cât a fost expusa, după cunoștințele mele.
Acuma, ca va face, ca nu va face, ca se certa sau se bat. Sau sunt în viata martorii sau nu, vor vedea ei în concret. Răspunsul meu este doar o informare teoretica, nu este o consultație juridică de natura sa analizeze situația concreta sub aspect subiectiv și de oportunitate.
Buna ziua domnul avocat,eu am pus o intrebare referitor la cine trebuie sa raspunda pt ce s a facut. Asta nu inseamna ca alti useri trebuie sa -mi sara in cap. Nu am fost citat de nimeni ,nu stiu ce s-a mintit in privinta asta la notar. Eu am sunat pe domnul notar sa intreb omeneste cum s-a intamplat asta ,ce s-a spus in privinta mea { ca nu exist sau mai stiu eu ce } dar nu a raspuns.Sigur ca te face sa rabufnesti vazand atata indiferenta. Am inteles ca trebuie sa apelez la instanta pt anulare. Daca fratele este mort, poate raspunde sotia lui penal ,este clar ca si ea a stiut asta? Bineinteles si martorii. Multumesc frumos.
Domnule draga,primaria stie cine sunt copiii defunctilor, ( lasam povestea cu copii din flori cum a spus un utilizator).Acolo trebuie sa se documenteze notarii,macar in cazul primilor mostenitori.Asta, sigur se gaseste in primarii ,dupa adresa casei parintesti cine sunt copiii.Dar ,cum in Romania nu este digitalizare peste tot probabil si se umbla cu hartii si statul la rand, nu se stie nimic deci. Cum dracului, atunci cand moare cineva te anunta primaria sa- l ingropi? Atunci da de tine usor ,nu i asa?,Iar cand e vorba de altceva esti de negasit.. Asa nici la pensie nu mai poti iesi daca s- a schimbat numele fabricii sau mai stiu eu ce,vezi doamne nu se poate ca nu se cunoaste mai departe ce s a intamplat. Opinia mea este ca totusi, notarii pot sa se informeze cat de cat, macar de primii mostenitori,nu sa semneze dupa ce declara unii si altii.Ozi buna.
Succesiune
abc53
Am reusit sa fac acea declaratie de acceptare a succesiunii in timp util (in cadrul celor 6 luni)la fel si ceilalti prezumtivi mostenitori(toti santem ... (vezi toată discuția)