avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua am si eu o intrebare . Vreau sa stiu cine ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua am si eu o intrebare . Vreau sa stiu cine este raspunzator ...

Buna ziua am si eu o intrebare . Vreau sa stiu cine este raspunzator pentru privarea mea la dreptul de mostenitor, deoarece un frate al meu a facut succesiune dupa parinti fara sa stiu? Eu am aflat acum dupa moartea lui,ca altfel poate aflam peste 50 de ani,sau cine stie... Pot da in judecata notarul care a facut aceste acte? Eu am incercat sa vorbesc la telefon omeneste cu acesta dar inchide telefonul ,cred ca se simte vinovat. As fi vrut sa stiu cum s- a procedat,adica au fost adusi martori mincinosi sau poate au mintit ca am murit,ca altfel nu vad cum a putut face actul. Acum sunt nevoit sa platesc niste sume enorme de bani,nu mai spun de timp pierdut si stres.,asta din cauza unora care pentru bani fac orice.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:26, 9 Noiembrie 2023
Fratele in cauza si martorii sunt singurii raspunzatori, notarul, cum ati aflat si in celelalte discutii, nu are de unde stii ce rude si unde are nea Ion din deal...

Si dvs. ce ati pazit dupa moartea pariintilor si pana acum de nu ati cerut dezbaterea succesiunii sau macar da fi dat o declaratie de acceptare a mosteniri?
Neglijenta dvs. si rea vointa fratelui si martorilor va costa acum timp si banii.
Sigur ca fratele are vina primul,dar dupa mine ,notarii nu ar trebui sa dea asa de usor un certificat de mostenitor.Nu era vorba de un strain,putea sa spuna fratelui -te prezinti personal cu fratele pentru ca nu e un strain,nu ai cum sa vi sa spui ca nu sti chiar nimic de fratele tau.,simplu. Asa se dau si sate intregi in Romania ,tot cu martori mincinosi deci. Eu nu am stat nepasator, el a fost mai mare si am avut incredere in el.Am propus sa facem ceva in sensul acesta cu casa parinteasca dar nu a vrut ,a spus ca nu vrea sa vindem casa parinteasca.Asta se intampla cand esti cinstit si ai incredere in oameni. Si in final ,de ce notarul nu a intrebat la Primarie cati copii a avut defunctii? S a luat dupa spusele martorilor care unii pt bani vinde pa ma-sa?
Notarul nu are nici o vină în acest caz. Dacă a audiat 2 martori pe răspunderea lor, notarul a procedat legal.
Asta este procedura notarului stabilită prin reglementare legală.

Primul răspunzător sunteți dumneavoastră pentru lipsă de interes, apoi fratele și martorii mincinoși.
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2023
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notarii au în circumscripția teritoriala zeci de mii de cetățeni.
De unde anume ar fi putut ști ca defunctul a avut 7 copii, în loc de 3, câți au fost declarati? Iar anchetele nici nu sunt treaba lui și nici nu are unde sa le facă.
În data de..., se prezintă cetățeanul X care declara și el și martorii ca e singurul fiu al soților A și B.
Ok. Ce ar trebui sa facă exact notarul de la punctul ala? Sa caute ce și unde?
Pe acest principiu, ar trebui ca dezbaterile succesorale se dureze luni și ani, iar fiecare cetățean care întra în notariat sa fie considerat mincinos și notarul sa se apuce sa facă investigații.
Normal ca va închide telefonul. Faceti scandal degeaba la notariat.
Legal, procedura a fost urmata. S-au luat cereri, s-au audiat martori etc etc.

Și de unde sa știe Primăria (ai cărei funcționari se schimba pe timpul vieții defunctului), câți copii a avut defunctul în toată țara?
Poate X a stat în Constanța și a avut un copil din flori, la Cluj.
Și de ce ar trebui notarul sa își piardă timpul cu telefoane și corespondente, din moment ce nu sunt astea atribuțiile lui?
Fratele dvs nu v-a declarat. Deloc. Nu ați existat. A pretins ca este unicul fiu.
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2023
raluk0207, utilizator
Deci in concluzie, eu trebuie sa ma duc la notar cu doi martori mincinosi platiti de mine sa spuna ca fratele nu a avut copil si sotie si notarul trebuie sa o ia de buna si eu sa raman cu partea lui. Daca asa de usor merge ,fara nici un control facut de nimeni ,atunci mi ati dat o idee buna. Nu stiu cum ati venit cu ideea ca daca se schimba functionarii nu se mai stie nimic..Adica in marile arhive nationale daca se schimba sau mor functionarii nu se mai stie nimic ,e totul pierdut.

Alte discuții în legătură

Succesiune krazee krazee Buna ziua, Mama mea a fost casatorita cu un cetatean italian, iar acesta a decedat in februarie 2012. In timpul casniciei au cumparat o garsoniera in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu o mica intrebare.ce inseamna cota 1/1 la o mostenire... bramen bramen Buna ziua, am si eu o mica intrebare.Ce inseamna cota 1/1 la o mostenire ,si daca se poate face succesiune dupa parinti neparticipand si ceilalti ... (vezi toată discuția)
Succesiune dezbatuta in lipsa unui mostenitor Tirlea Andrei Tirlea Andrei Avem un cetatean \\\\"X\\\\". Tatal lui X a murit in urma cu 3 ani. In urma sa au ramas doi copii din prima casatorie (unul fiind cetateanul X), o sotie (a ... (vezi toată discuția)