avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua am si eu o intrebare . Vreau sa stiu cine ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua am si eu o intrebare . Vreau sa stiu cine este raspunzator ...

Buna ziua am si eu o intrebare . Vreau sa stiu cine este raspunzator pentru privarea mea la dreptul de mostenitor, deoarece un frate al meu a facut succesiune dupa parinti fara sa stiu? Eu am aflat acum dupa moartea lui,ca altfel poate aflam peste 50 de ani,sau cine stie... Pot da in judecata notarul care a facut aceste acte? Eu am incercat sa vorbesc la telefon omeneste cu acesta dar inchide telefonul ,cred ca se simte vinovat. As fi vrut sa stiu cum s- a procedat,adica au fost adusi martori mincinosi sau poate au mintit ca am murit,ca altfel nu vad cum a putut face actul. Acum sunt nevoit sa platesc niste sume enorme de bani,nu mai spun de timp pierdut si stres.,asta din cauza unora care pentru bani fac orice.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:26, 9 Noiembrie 2023
Nu stiu daca ati citit atent ,eu am spus ca am vorbit cu fratele ca ar trebui sa vindem casa deoarece nu a mai locuit nimeni acolo,noi doi fiind in Olanda..El bineinteles, nu a vrut si nu am mai insistat.Acum ca a murit, trebuia sa fac ceva in acest sens.si asa am aflat ce a facut..De aceea spun ca ar trebui poate mai multe informatii de la institutii ,de exemplu evidenta populatiei sau primariei.. Dovada ca multi se duc si mint,dar in fine,raul a fost facut.Seara buna.

bramen a scris:

Deci in concluzie, eu trebuie sa ma duc la notar cu doi martori mincinosi platiti de mine sa spuna ca fratele nu a avut copil si sotie si notarul trebuie sa o ia de buna si eu sa raman cu partea lui. Daca asa de usor merge ,fara nici un control facut de nimeni ,atunci mi ati dat o idee buna. Nu stiu cum ati venit cu ideea ca daca se schimba functionarii nu se mai stie nimic..Adica in marile arhive nationale daca se schimba sau mor functionarii nu se mai stie nimic ,e totul pierdut.

Da, puteți sa va duceți. E propria dvs răspundere. Iar declarațiile nesincere sunt sancționate penal.
Pana la proba contrarie, fix asta se va intampla: notarul ia 100% de buna ceea ce spuneti/declarati/scrieți.
Și dvs și martorii.
Dacă la un moment mai apare un moștenitor, va privește. Va adresați instantei pentru anularea certificatului de moștenitor. Este problema familiei respective, pe care si-o rezolva între ei.
Și în care arhiva/evidenta apar toate rudele unei persoane? Care evidență tine arborele genealogic al fiecărui cetățean român?
Și de ce ar trebui Statul român sa susțină o astfel de instituție, cu angajati, cu resurse materiale, cu spatii etc. doar pentru niște persoane mincinoase, care își dusmanesc propriile rude?
Nefiresc si exceptional este sa ascunzi existenta unui copil/frate/mama etc, cu care ai crescut și copilărit. Oamenii de buna credinta nu fac asta.
Și da, dacă se mai schimba funcționarii, nu se mai știe nimic.
Dacă Badea Gheorghe a murit în 1998, la 92 de ani, și succesiunea de dezbate în 2023, de unde ar putea ști un angajat de acum, viata și câți copii a avut Gheorghe în aproape un secol?
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2023
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune krazee krazee Buna ziua, Mama mea a fost casatorita cu un cetatean italian, iar acesta a decedat in februarie 2012. In timpul casniciei au cumparat o garsoniera in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu o mica intrebare.ce inseamna cota 1/1 la o mostenire... bramen bramen Buna ziua, am si eu o mica intrebare.Ce inseamna cota 1/1 la o mostenire ,si daca se poate face succesiune dupa parinti neparticipand si ceilalti ... (vezi toată discuția)
Succesiune dezbatuta in lipsa unui mostenitor Tirlea Andrei Tirlea Andrei Avem un cetatean \\\\"X\\\\". Tatal lui X a murit in urma cu 3 ani. In urma sa au ramas doi copii din prima casatorie (unul fiind cetateanul X), o sotie (a ... (vezi toată discuția)