avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unde pot să caut o dovadă a lichidării unui libret ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unde pot să caut o dovadă a lichidării unui libret CEC?

Unde pot să caut o dovadă a lichidării unui libret CEC?

Tatăl meu a lichidat un libret CEC al bunicului meu în anul 1987, luna mai, cunosc și ziua. M-am adresat celor de la CEC-ul din prezent și mi-au răspuns că ei nu dețin arhivă din acei ani.
Unde pot să mai caut o astfel de dovadă? Îmi este imperios necesară la instanță pentru dezbaterea succesiunii bunicului.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Marius-Toader , utilizator 19:16, 9 Noiembrie 2023
Tatăl mai traiește, sau a murit și nu a dezbătut succesiunea după bunic`?
Oricum, pe vremea aceea nu era informatizată baza de date, iar CEC-ul este posibil să nu mai dețină arhiva după atâția ani.

Acei bani la timpul prezent nici nu mai au valoare, i-a mâncat atât inflația cât și denominarea.
De exemplu: 5000 ROL din 1989 echivalează în prezent cu 0,50 RON.
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2023
Dapix, utilizator
Daca tatal dvs. a putut lichida livretul CEC era imputernicit de bunicul pentru respectivul carnet si a facut-o inainte de decesul bunicului. Nu va foloseste la nimic pentru dezbaterea succesiunii dupa bunic. Ca nepot, nu sunteti mostenitor direct dupa bunicul, tatal dvs., da.
Nu mai trăiește tata, a decedat în 2009.
Nu am nevoie de bani, orice valoare ar avea, ci de dovada aceea, o chitanță.

Într-adevăr, tata era împuternicit de bunicul, însă lichidarea libretului a făcut-o în săptămâna care a urmat după decesul bunicului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. ce drepturi are un împuternicit pe un cont bancar ... gygy65 gygy65 Bună ziua. Ce drepturi are un împuternicit pe un cont bancar după decesul titularului ? Mulțumesc pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Cec livret de economii Mihaelaanton Mihaelaanton Mama mea detine niste livrete de economii de la CEC, cu sume importante pe ele. Sunt depozite, unul in valoare de 500000 lei, sunt si din acelea de 5000 lei cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire libret de economii (cec) Dragos_Franco Dragos_Franco Mostenire libret de economii (CEC) Buna ziua! In urma cu 20 de ani, dupa decesul bunicei mele, am facut la notariat actul de mostenire al casei. La acel ... (vezi toată discuția)