avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Ce drepturi are un împuternicit pe un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Ce drepturi are un împuternicit pe un cont bancar ...

Bună ziua.
Ce drepturi are un împuternicit pe un cont bancar după decesul titularului ? Mulțumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:05, 1 Septembrie 2023
Niciun drept. Împuternicirea încetează la deces.
Hmm... citind întâmplător, răspunsul dvs mi-a adus o anumită stare de confuzie.
În anul 1987, pe 27 Mai, bunicul meu a decedat. Avea doi fii, unul era tatăl meu. Tatăl meu deținea Libretul de C.E.C al bunicului cu o sumă de bani (tatăl meu era trecut ca împuternicit). În ziua decesului, după ce a aflat că a decedat, tatăl meu se duce la CEC și scoate banii de pe acel libret.
După fix două săptămâni de la ziua decesului, pe 10 Iunie 1987, tatăl meu se duce împreună cu fratele său la notar și semnează o declarație de renunțare la moștenire.
Acum dumneata scrii că împuternicirea omului încetează la deces. Ori cumva tatăl meu nu mai era capabil să semneze acea declarație de renunțare la notar dacă a scos banii de pe CEC-ul bunicului decedat? Cumva a acceptat forțat moștenirea?
Mulțumesc

raluk0207 a scris:

Niciun drept. Împuternicirea încetează la deces.

Ultima modificare: Vineri, 1 Septembrie 2023
Marius-Toader, utilizator
Art.2030 Cod civil
"Pe lângă cauzele generale de încetare a contractelor, mandatul încetează prin oricare dintre următoarele moduri:
c) moartea, incapacitatea sau falimentul mandantului ori a mandatarului."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde pot să caut o dovadă a lichidării unui libret cec? Marius-Toader Marius-Toader Unde pot să caut o dovadă a lichidării unui libret CEC? Tatăl meu a lichidat un libret CEC al bunicului meu în anul 1987, luna mai, cunosc și ... (vezi toată discuția)
Mostenire libret de economii (cec) Dragos_Franco Dragos_Franco Mostenire libret de economii (CEC) Buna ziua! In urma cu 20 de ani, dupa decesul bunicei mele, am facut la notariat actul de mostenire al casei. La acel ... (vezi toată discuția)
Procura de administrare dupa deces. paul_sonea paul_sonea Buna seara. O doamna are procura de administrare de la sora sa care e bolnava de cancer. Daca sora ei moare ce se intampla cu acea procura? Mai e valabilă sau ... (vezi toată discuția)