avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detașare personal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detașare personal

Buna ziua,
Lucrez într-o instituție publică și în ultimă perioada,datorata lipsei acute de personal, vor să mă detașeze pe alt post. Întrebarea mea este se poate face acest lucru fără acordul meu?? Chiar daca inca nu am primit o decizie în acest sens, zilnic sunt întrebată sau pot spune presata sa dau un răspuns în această situație. Eu nu vreau sa plec pe alt post, chiar daca programul este diferit, dar financiar este mult mai puțin. Daca refuz pot sa îmi facă ceva??
Mulțumesc frumos
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2023
ada2000, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:56, 12 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
TITLUL II - Contractul individual de muncă
CAPITOLUL 3 - Modificarea contractului individual de muncă
Art. 45. [detaşarea]
Detaşarea este actul prin care se dispune schimbarea temporară a locului de muncă, din dispoziţia angajatorului, la un alt angajator, în scopul executării unor lucrări în interesul acestuia. În mod excepţional, prin detaşare se poate modifica şi felul muncii, dar numai cu consimţământul scris al salariatului.

Prin urmare nu cred ca este vorba de o detasare in cazul dvs, ci se schimbarea incadrarii in contractul individual de munca, lucru care deasemenea nu se poate face fara acordul dvs.
Raspundeti ferm celor ce va intreaba ca nu doriti sa mergeti pe un alt post.
Puteti fi sanctionata disciplinar ... insa exista posibilitatea atribuirii prin decizioe a noilor atributii , iar dvs va trebui sa o contestati in instanta.
Buna ziua,

Exact asta știam și eu ,că au nevoie de acordul meu. Ei susțin în continuare că este doar pe perioada scurta și că la deblocarea angajărilor voi reveni la postul meu. Ceea ce eu nu cred și de aceea am refuzat să semnez. Vroiam doar sa știu dacă mă pot obliga într-un fel sau altul să accept, să recurgă la presiuni sau alte manevre pentru a mă face să semnez.
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
De ce sa fiu sancționată disciplinar daca eu nu doresc și ei nu au semnătura mea, sa fiu mutată în alt departament,care duce la înjumătățirea veniturilor mele?? Eu știam că această mutare se face doar cu acordul angajatului.
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
art.40 C.mun.
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
d) sa exercite controlul asupra modului de indeplinire a sarcinilor de serviciu;

....

Alte discuții în legătură

Refuz indeplinire dispozitie - sanctionare sau nu ? oanaportar oanaportar Va rog frumos sa imi spuneti> - exista un articol de Lege in care sa se spuna ca refuzul unui salariat de neindeplinire a unei dispozitii nelegale ... (vezi toată discuția)
Conditii in care ti se poate desface contractul de munca ? Grobei Grobei Buna, As dori sa va prezint o situatie inedita. Ca si angajat al unei companii private, daca sunt avertizat in scris, iar in procedura interna este ... (vezi toată discuția)
Neasumarea atributiilor goplanet goplanet Locul de munca nu este specificat pe contractul de munca (s-au gandit inca de la angajare ca vor muta angajatii in interiorul institutiei intre servicii, ... (vezi toată discuția)