Buna ziua,
Lucrez într-o instituție publică și în ultimă perioada,datorata lipsei acute de personal, vor să mă detașeze pe alt post. Întrebarea mea este se poate face acest lucru fără acordul meu?? Chiar daca inca nu am primit o decizie în acest sens, zilnic sunt întrebată sau pot spune presata sa dau un răspuns în această situație. Eu nu vreau sa plec pe alt post, chiar daca programul este diferit, dar financiar este mult mai puțin. Daca refuz pot sa îmi facă ceva??
Mulțumesc frumos
CST1976
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
TITLUL II - Contractul individual de muncă
CAPITOLUL 3 - Modificarea contractului individual de muncă
Art. 45. [detaşarea]
Detaşarea este actul prin care se dispune schimbarea temporară a locului de muncă, din dispoziţia angajatorului, la un alt angajator, în scopul executării unor lucrări în interesul acestuia. În mod excepţional, prin detaşare se poate modifica şi felul muncii, dar numai cu consimţământul scris al salariatului.
Prin urmare nu cred ca este vorba de o detasare in cazul dvs, ci se schimbarea incadrarii in contractul individual de munca, lucru care deasemenea nu se poate face fara acordul dvs.
Raspundeti ferm celor ce va intreaba ca nu doriti sa mergeti pe un alt post.
Puteti fi sanctionata disciplinar ... insa exista posibilitatea atribuirii prin decizioe a noilor atributii , iar dvs va trebui sa o contestati in instanta.
Exact asta știam și eu ,că au nevoie de acordul meu. Ei susțin în continuare că este doar pe perioada scurta și că la deblocarea angajărilor voi reveni la postul meu. Ceea ce eu nu cred și de aceea am refuzat să semnez. Vroiam doar sa știu dacă mă pot obliga într-un fel sau altul să accept, să recurgă la presiuni sau alte manevre pentru a mă face să semnez.
De ce sa fiu sancționată disciplinar daca eu nu doresc și ei nu au semnătura mea, sa fiu mutată în alt departament,care duce la înjumătățirea veniturilor mele?? Eu știam că această mutare se face doar cu acordul angajatului.
art.40 C.mun.
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii; c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
d) sa exercite controlul asupra modului de indeplinire a sarcinilor de serviciu;
....