avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detașare personal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detașare personal

Buna ziua,
Lucrez într-o instituție publică și în ultimă perioada,datorata lipsei acute de personal, vor să mă detașeze pe alt post. Întrebarea mea este se poate face acest lucru fără acordul meu?? Chiar daca inca nu am primit o decizie în acest sens, zilnic sunt întrebată sau pot spune presata sa dau un răspuns în această situație. Eu nu vreau sa plec pe alt post, chiar daca programul este diferit, dar financiar este mult mai puțin. Daca refuz pot sa îmi facă ceva??
Mulțumesc frumos
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2023
ada2000, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:56, 12 Ianuarie 2024
Nu va contrazic, dar în aceasta situație de ce la art 45 ,postat mai sus, scrie negru pe alb, că este nevoie de acordul meu scris. Cum vine asta, e nevoie de semnătura mea, dar daca nu vreau decizia devine obligatorie??? Nu se cam bat cap in cap ???
Întreb pentru că mi se oare ciudat,nu poate, dar totuși mă obligă???

Mulțumesc

Cornel Vasile a scris:

art.40 C.mun.
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
d) sa exercite controlul asupra modului de indeplinire a sarcinilor de serviciu;

....

Art.45 C.mun..nuyse plaica la dvs ..detasarea opereaza intre doi angajatori , nu la acelasi angajator ..la dvs e vorba de modificarea locului de munca care poate fi facuta cu acordul partilor sau unileteral de catre angajator.
Buna ziua,

Am revenit cu informații noi legate de situația noastră. Daca au văzut că nu acceptam sa mergem în celălalt post, vor că 4 dintre noi sa semnăm un contract cu 1/4 norma ,in plus fata de cea inițială pentru a asigura și activitatea în locația respectivă. Daca nu vrem aceasta norma in plus se poate face ceva împotriva noastră,??
Ni s-a spus și citez" daca nu ne mobilizam și nu acceptam acest 1/4 norma vor da decizie scrisa de mai sus și ne vor obliga " . Mi se pare deja șantaj și amenințare.
Ce putem face in aceasta situație???
Mulțumesc frumos pentru orice sfat primit.


Cornel Vasile a scris:

Art.45 C.mun..nuyse plaica la dvs ..detasarea opereaza intre doi angajatori , nu la acelasi angajator ..la dvs e vorba de modificarea locului de munca care poate fi facuta cu acordul partilor sau unileteral de catre angajator.

Puteti sesiza ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz indeplinire dispozitie - sanctionare sau nu ? oanaportar oanaportar Va rog frumos sa imi spuneti> - exista un articol de Lege in care sa se spuna ca refuzul unui salariat de neindeplinire a unei dispozitii nelegale ... (vezi toată discuția)
Medic detasat pe alta sectie. Stefanescu76 Stefanescu76 Poste fi obligat un medic angajat in cadrul sectiei de pediatrie sa desfasoare si activitate in cadrul compartimentului de neonatoligie (vezi toată discuția)
Conditii in care ti se poate desface contractul de munca ? Grobei Grobei Buna, As dori sa va prezint o situatie inedita. Ca si angajat al unei companii private, daca sunt avertizat in scris, iar in procedura interna este ... (vezi toată discuția)