avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1313 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit cladire din patrimoniul PFA, in care locuieste ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit cladire din patrimoniul PFA, in care locuieste o PF

Impozit cladire din patrimoniul PFA, in care locuieste o PF

Cum se calculeaza impozitul pe cladire din patrimoniul PFA daca in ea nu se desfasoara nicio activitate economica, si nu e nici sediu social, dar este locuita de o persoana fizica?
Se pot trece cheltuielile pe PF print-un fel de contract?
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:42, 10 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În Codul fiscal avem:

Art. 460. - Calculul impozitului/taxei pe clădirile deţinute de persoanele juridice
(1) Pentru clădirile rezidenţiale aflate în proprietatea sau deţinute de persoanele juridice, impozitul/taxa pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote cuprinse între 0,08%-0,2% asupra valorii impozabile a clădirii.

(2) Pentru clădirile nerezidenţiale aflate în proprietatea sau deţinute de persoanele juridice, impozitul/taxa pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote cuprinse între 0,2%-1,3%, inclusiv, asupra valorii impozabile a clădirii.


Cred că este clar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere declaratia model 2016-itl-001 ContSters81656 ContSters81656 Buna ziua, Sunt PFA si sediul social se afla la domiciliul meu.Mentionez ca nu se desfasoara nicio activitate economica la sediu, iar in actul constator ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat pentru sediu social trebuie inregistrat la taxe si impozite locale? Mz11 Mz11 Contractul de comodat pentru un sediu social la domiciliul proprietarului trebuie inregistrat la taxe si impozite locale? In contract nu se specifica ... (vezi toată discuția)
Deducere chirie sediu social dpacks dpacks Buna ziua, am un PFA fara punct de lucru declarat (programator), si un contract de chirie intre PFA si o persoana fizica pentru inchirierea in favoarea PFA a ... (vezi toată discuția)