avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art. 85 cod rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art. 85 cod rutier

Buna ziua.
Am o intrebare referitoare la art. 85 cod rutier. Aici se specifica faptul ca "punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice al unui autovehicul.....". Curiozitatea mea este ce se intelege prin punere in circulatie? Daca cineva scoate numere de la politie pt o anumita masina, iar altcineva pune acele numere pe o alta masina si este prins, cel care a scos numerele poate fi acuzat pt punere in circulatie a unui autovehicul cu numere false?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 18:00, 30 Ianuarie 2010
Nu, daca primul nu a avut cunostinta de furtul acelor numere sau de folosirea acelor numere pe un alt autoturism, neinmatriculat sau neinregistrat.
Totul este ca primul sa aiba o explicatie logica a faptului pentru care numerele primite de el de la politie pentru un autoturism au ajuns in mana altuia care le-a folosit ilegal...;)
Am fost sef de transport la o firma de constructii-transport. Seful meu direct si-a cumparat in decursul anului 2008 un autoturism Golf 2. A scos numere provizorii o data, apoi a intervenit hotararea prin care nu se puteau da decat o singura data nr rosii. Intre timp socrul sefului meu a vrut sa-si faca schimbul de motor la un Peouge 405. I l-am programat la RAR, iam facut schimbul de motor si apoi am plecat la politie. Mi s-a spus sa scot nr rosii pentru Peogeu si sa cer numerele preferentiale definitive. Apoi au revenit asupra deciziei dupa ce am scos numerele rosii si mi-au transmis sa scot totusi numerele care au existat inainte pe Peugoe si numerele rosii. Dupa circa o saptamana, baiatul proprietarului si cumnatul sefului meu a pus numerele pe Golf si a fost prins de catre politie. Eu la rugamintea baiatului proprietarului am declarat in fata organelor de cercetare penala si a judecatorului care a cercetat cazul ca nu i-am spus ca numerele rosii nu sunt de pe Golf, acesta promitandu-mi ca se va rezolva in faza de judecata. Mentionez faptul ca proprietarul Pegoului a fost cadru al Ministerului de Interne, crezand cele spuse de el si declarand in faza de urmarire penala in sala cu toti cei mai sus enumerati tot ce m-au rugat ei. E un semn de intrebare mare pentru mine, de ce eu am fost condamnat la un an de executare, iar ei, nici unu. nici macar permisu suspendat. am fost prezent la prima instanta, unde am cerut sa-mi deie un termen pt angajarea unui avocat, iar pe urma am primit citatie doar de la Curtea de apel, fiind prezent la o singura sedinta, nemaiputand aduce martori si nici nu mi s-a aprobat rejudecarea dosarului la tribunal.
Ce mi-ati sugera sa fac in acest moment, mai ales ca mandatul de executare a fost pus in practica?
poate cineva sa-mi ofere un raspuns? sau nu mai doriti sa-mi raspundeti?
Chiar nu se poate primi nici o sugestie?de ce nimeni nu vrea sa zica nimic? cum se poate ca dupa o ancheta cel prins cu mata-n sac nu pateste nimic, si cel care nu are nici o vina sau eventual putea fi luat ca complice sa fie condamnat?

Alte discuții în legătură

Circulatie cu numere false cu masina neinmatriculata nciuncanu nciuncanu buna ziua am condus o masina adusa de dincolo si mi au expirat nr si am pus alte nr rosi de pe alta masina a mea dar expirate si ma oprit politia si mi a facut ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni posibile ioana_livia ioana_livia buna seara. o persoana conducand cu numere rosii expirate la masina, a fost prins in trafic. I s-a facut dosar. ce sanctiuni poate primi? Multumesc (vezi toată discuția)
Am fost prins conducand un autoturism neinmatriculat, cat mai astept permisul? cocoo cocoo M-AM DUS DUPA MICUTA la bunici in nadlac cu trenul din arad si vroiam sa vin tot cu trenul la arad si pe micuta a duruto burtica ,smurdul nu era si am luat ... (vezi toată discuția)