avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii compensatorii. Ce suma este impozitata cu CAS ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii compensatorii. Ce suma este impozitata cu CAS si CASS?

Exista un cuantum sau numar de salarii compensatorii la disponibilizare carora li se retine CAS si CASS?
La disponibilizare am primit un numar de 12 salarii compensatorii in anul 2011. Stiu ca din aceste salarii o anumita suma a fost afectata cu retinerea CAS si CASS. In Cartea de Munca nu este mentionat ceva legat de aceasta disponibilizare, stiu doar ca mi s-a eliberat o adeverinta dupa care nu am facut o copie pentru mai tarziu. Acum in calcul pensiei este necesar venitul brut lunar pentru a stabili punctele de pensie. Suma primita la disponibilizare a incarcat ultima luna cu o suma destul de mare. Nu cred ca se va lua in consideratie acum precum ultima luna pentru pensiile speciale ale magistratilor.
Ultima modificare: Duminică, 12 Noiembrie 2023
ion +, utilizator
Cel mai recent răspuns: ion + , utilizator 18:51, 12 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Indiferent de numarul de salarii compensatorii primit, se retine impozit , cas si cass din suma bruta acordata.
Ultima modificare: Duminică, 12 Noiembrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am gasit raspunsul la ce doream eu in alte articole pe aceeasi tema exact din anul 2010, 2011 cu sume mari (cam acelasi angajator cred eu). In adeverinta se afla secretul, desi am primit mai multe salarii atunci, imi aduc aminte ca se vorbea de ceva aplicabil pentru 3 salarii. O sa solicit lamuriri la Casa de Pensii unde se afla documentul si voi reveni cu raspunsul..
Multumesc domnule Cornel, nu ma las. Atunci nu am focusat ce scria acolo in adeverinta, mai am si alte necunoscute in materie de venituri la pensie dupa legea noua. De exemplu am un salariu primit la primul angajator in 1971 si altul la transfer in interesul serviciului cu transport mobilier la distanta de 450 km in anul 1973..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de somaj, calcul lucianvlan lucianvlan Buna ziua, va rog cateva prezizari ref la calculul indemnizatiei de somaj: 1. in cazul in care cineva a fost disponibilizat colectiv si a primit cateva ... (vezi toată discuția)
Obligatii sociale af plati compensatorii dana_gorj dana_gorj in aprilie 2010 o companie de stat acorda salariatilor disponibilizati o suma fixa ,neta,prevazuta in contr colectiv de munca;se ia in calcul la pensie aceasta ... (vezi toată discuția)
Salariile compensatorii si pensia TES TES VA ROG SA -MI PRECIZATI DACA SALARIILE COMPENSATORII SUNT DOAR UN AN VECHIME SAU SE TRECE IN FISA DE CALCUL SI VALOAREA LOR PENTRU STABILIREA PUNCTAJULUI ... (vezi toată discuția)