avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumulul pensie Romania cu Contract munca Germania
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumulul pensie Romania cu Contract munca Germania

Cumulul pensiei anticipate partial din Romania este interzis si in cazul unui contract de munca in alta tara ( germania ) ?
Pun aceasta intrebare deoarece am 62 de ani , in Romania am 32 ani vechime (am drept la pensie ant. partial) iar in Germania unde locuiesc momentan am 8 ani vechime dar mai trebuie sa lucrez 3 ani pana la dreptul de pensie.
Cu respect Alex
Ultima modificare: Duminică, 12 Noiembrie 2023
white2, utilizator
Cel mai recent răspuns: white2 , utilizator 19:24, 13 Noiembrie 2023
Legea nu faceti distinctie in aceasta privinta..dar pentru un punct de vedere concludent intrebati la Casa Nationala de Pensii Publice.
[ link extern ]
Multumesc frumos, cu respect Alex

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa intru in pensie anticipata partial in romania. am 62 ... white2 white2 Vreau sa intru in pensie anticipata partial in Romania. Am 62 de ani 30 de ani lucrati in romania ( fara armata si fara facultate ) si de 7 ani lucrez in ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata dradu dradu avaind 62 de ani si peste 35 de ani vechime in ro si intr-o tara din CE, as putea avea dreptul la pensie partiala anticipata, din romania, continuind ... (vezi toată discuția)
Pasaport acte germane Ortesia2020 Ortesia2020 Buna ziua, O scurta intrebare am . Dupa obtinerea Cetateniei Germane si primirea Paspaortului German si Carti de Identitate ( Mentiunea cetatean German,) ... (vezi toată discuția)