avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Sotia mea are varsta de 60 ani si 40 de ani ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Sotia mea are varsta de 60 ani si 40 de ani vechime ...

Buna ziua,
Sotia mea are varsta de 60 ani si 40 de ani vechime in munca, lucreaza ca asistenta in spital si a depus la CJP Arges dosarul pentru pensie anticipata partial, pentru a prinde la calcul actuala lege a pensiei, cu indicele de corectie de 1,41 (Credem ca este mai avantajos sa-i fie facut calculul acum, pana la sfarsitul anului si intrarea in vigoare a noii legi a pensiei). Dar ea doreste sa mai lucreze 1-2 ani.
Poate angajatorul, in speta conducerea spitalului, sa-i inceteze CIM si sa o oblige sa plece la pensie, daca ea nu doreste acest lucru acum, ci doreste sa mai lucreze?
Multumesc anticipat pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Indicele de corecție pentru ianuarie-august 2021 Manea Justina Manea Justina Buna ziua, Va rog sa mi spuneti care va fi indicele de corecție pt perioada ianuarie-august 2021. Ma intereseaza ,dacă ar fi mai avantajos sa ies la ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala DanielaCanareica DanielaCanareica Mama mea e nascuta pe 6.11.1956 si are 37 de ani vechime , cand poate iesi la pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata sau pe caz de boala? doti doti Buna ziua! Am 40 de ani de vechime (cu tot cu grupa) cotizati, sunt in varsta de 52 de ani, am mai mulre diagnostice, printre care TBC si lombago-sciatica ... (vezi toată discuția)