avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata sau pe caz de boala?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata sau pe caz de boala?

Buna ziua!
Am 40 de ani de vechime (cu tot cu grupa) cotizati, sunt in varsta de 52 de ani, am mai mulre diagnostice, printre care TBC si lombago-sciatica cronica, am mai multe internari in ultimii ani plus RMN-ul. In prezent nu mai lucrez, fiind bolnava si nu am niciun venit. Nu m-am pensionat pe caz de boala pentru ca nu am avut bani de dat la medici (trebuie sa dai o "mica atentie" chiar daca esti bolnav cu adevarat).
Conform celor de la CJP pot iesi la pensie anticipat in luna iunie 2010. As vrea sa stiu care pensie este mai rentabila, cea pe caz de boala sau cea anticipata (cu 40 de ani de vechime)?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 13:36, 28 Februarie 2010
Ne cereti sa speculam. Cele mai mici pensii sunt cele de invaliditate. Totul depinde, insa, de veniturile pe care le-ati realizat de-a lungul timpului.

Nu stiu cum o sa beneficiati de pensie anticipata partiala la 52 de ani (sau 53), dar, daca v-au spus cei de la pensii asta, eu nu-i contrazic.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de boala - rog raspuns urgent! iulia_is iulia_is Buna ziua, va scriu in speranta ca se va gasi cineva in masura sa imi raspunda. Este vb de mama mea in varsta de 51 de ani, cu 31 de ani de munca, din care 5 ... (vezi toată discuția)
Buna seara. se poate trece de la pensie de invaliditate gradul ... PSMI PSMI Buna seara. Se poate trece de la pensie de invaliditate gradul 2 la pensie anticipata? La vârsta de 59 ani cu o vechime in munca de 40 ani. (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata viorica nicolau viorica nicolau M-am nascut pe 28.09.1955, am 28 ani si 6 luni vechime si vreau sa stiu cand pot iesi anticipat la pensie. Multumesc! (vezi toată discuția)