avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit abuziv
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit abuziv

O sentinta judecatoreasca din 2001 a dispus bunicului meu in baza Legii 18 dreptul de proprietate asupra 3,75ha de teren intr-o localitate aflata la 200km de domiciliul meu. Ca unic mostenitor eu am facut cererea de reconstituire in 1990 si am sustinut litigiul in instanta pana cand am obtinut sentinta corecta. O hotarare a Comisiei Judetene de acola a notificat CLFF local despre decizia tribunalului si a dispus sa se treaca la punerea in posesie si elibrerarea titlului de proprietate. Nu am fost pus in posesie, nu s-a emis titlul, dar s-a deschis un rol financiar in care din 2001 eu platesc un impozit. Nu stiu daca am fost in zona de 1-2 ori, dar anual imi vine la domiciliu instiintarea de plata la care ma conformez. In toamna lui 2021 m-am gandit sa dau terenul in arenda, sa scot si eu ceva. Surpriza! Amplasamentele terenului meu au fost reconstituite altor persoane, terenul meu nu mai exista fizic si nici n-au rezerve pentru compensare. Adica mi s-a incasat 20 de ani impozit pe un teren care nu mi s-a pus la dispozitie, care nu exista. Pot cere returnarea impozitului platit? Dincolo de neglijenta mea, in fond este un abuz din partea Primariei. Gandind retrospectiv, cred ca in primul rand trebuia sa fiu pus in posesie, eliberarea titlului fiind mai de durata. Abia dupa punerea in posesie exista justificarea incasarii unui impozit. Dar ei s-au repezit la bani, desi nu exista niciun proces-verbal de punere in posesie
Intrebare: Pot cere sa-mi fie inapoiate sumele platite drept impozit 20 de ani pentru un teren pe care nu l-am primit niciodata pentru ca a fost dat unor peroane straine, fara nicio legatura cu bunicul meu?
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2023
interval, utilizator

Alte discuții în legătură

Legea 247 / sentinta irevocabila -imposibilitatea reconstituirii pe amplasamentul original ? bukinst bukinst Un mostenitor a castigat in instanta o suprafata mai mare de teren ce a apartinut autorului sau si intentioneaza sa doneze acest teren Mitropoliei Moldovei ... (vezi toată discuția)
Hotãrâre judecãtoreascã care sã tinã loc de titlu de proprietate mike72_mail mike72_mail [b]Poate Instanţa de judecată să pronunţe o hotărâre(sentinţă civilă) care să ţină loc de titlu de proprietate privind o suprafaţă de ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan reconstituit in baza legii 18/1991,fara imobil(casa),aplicarea legii 165/2013 ContSters139112 ContSters139112 Buna ziua, prin prezenta intrebare va aduc in discutie o speta cu referire la reconstituirea proprietatii ptr. un teren intravila in suprafata de 1500mp,din ... (vezi toată discuția)