Salut!
Am o întrebare. Credeți ca pot găsi un loc de munca în programare , gen sa am un salariu de minim 3500 lei net, cu un contract de un an sau ceva ...ideea e ca eu sunt la început cu programarea și doresc sa învăț, doar ca nu am timpul necesar pentru treaba asta fiind singurul care aduce bani în casa. Ceva gen intership sau practica plătită....eu motivat sunt doar ca nu am timpul necesar sa învăț și nici alta sursa de venit.
Ciudata intrebare puneti ... ati dori un contract pe o peroada de minim un an , cu un salariu net de minim 3500 lei ( asta inseamna un brut de 5983 lei , iar angajatorul isi asuma o cheltuiala de 6118 lei ) , unde dvs. sa invatati meseria de programator ... hmm....Angajatorul sa piarda timp ( sau - ma rog - un angajat al sau , sau mai multi ) , sa va invete si sa mai si dea o caciula de bani lunar , ca dvs. sa va “ calificati la locul de munca “ ...De obicei , meseria asta se invata in facultatea de informatica , sau o postliceala , de multe ori dand bani , nicidecum primind ... Sau - ca autodidact , daca te duce capul ( si talentul ) . Un internship nu poate fi mai mare de 6 luni , si e un soi de stagiu de practica , iar practica inseamna sa ai cunostintele teoretice ( din scoala ) si sa ai prilejul sa afli cum se aplica in practica . Iar indemnizatia de internship ( ca nu e salariu ) trebuie sa fie de minim 50% din salariul minim pe economie , la 40 ore pe saptamana , si se plateste proportional cu numarul de ore convenit in contract . Acestea fiind spuse , am mari - si justificate - indoieli ca veti gasi o firma dispusa sa colaboreze cu dvs. in conditiile dvs. Dar ... minuni se pot intampla ... Succes .
Fereasca cerul , eu nu l-am tras la raspundere , ca nu e nimic rau sa-ti doresti ceva , sau sa visezi frumos ... Doar i-am dat niste indicii cum ar vedea un potential angajator situatia . Solutii legale ? sa caute un angajator dispus sa intre intr-o asemenea relatie . Nici macar nu am spus ca e imposibil , ci doar extrem-extrem de putin probabil . De altfel , initiatorul topicului exact asta intreaba : “ Credeti ca pot gasi un loc de munca in programare ... “ si - ceva mai incolo - “ ideea e ca eu sunt la inceput cu programarea si vreau sa invat ... “ . Prin urmare , i-am spus ce cred , si de ce cred asa ...
Este foarte probabil , va contrazic cu tot respectul ..cunosc destul de bine piata muncii , prin prisma locului de munca pe care-l am, multii angajatori care isi doresc asa ceva, singura problema este doar sa accepte si partea salariala..
Topicul nu are nicio legatura cu viziunile unui viitor angajator ..
Angajare minor 16 ani
LauraSE
Buna ziua,
As dori sa angajez un adolescent 16 ani ca si formator muzica part-time (16 ore/luna), care sa predea percutie. Care este varianta de contract cea ... (vezi toată discuția)