avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara. Vă rog să îmi spuneți cine trebuie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara. Vă rog să îmi spuneți cine trebuie să ia măsuri ...

Bună seara. Vă rog să îmi spuneți cine trebuie să ia măsuri pentru un vecin care a construit un imobil cu geamul mat și după un an a schimbat geamul cu unul transparent cu vederea direct spre curtea mea și a geamurilor locuinței mele,vede tot în locuința mea cum mănânc la masă și patul unde dorm.Primarul are vreo răspundere?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:21, 14 Noiembrie 2023
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Vă rog să îmi spuneți cine trebuie să ia măsuri"
Fix dvs, il notificați pe vecin sa schimbe geamul.
La ce distanta e de gard?

Distanța între locuința mea până la locuința vecinului este de 30 metri, dacă nu este legal să aibe geamul spre locuința mea unde să fac notificare?
Ultima modificare: Marți, 14 Noiembrie 2023
gi-jane2, moderator
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu am întrebat cât are de la fereastra pana la gard.
Daca are cel puțin 2 m, are voie.

Art. 615. - Puneri în aplicare (1)
(1) Este obligatorie păstrarea unei distanţe de cel puţin 2 metri între fondul, îngrădit sau neîngrădit, aparţinând proprietarului vecin şi fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări ce ar fi orientate către acest fond.

(2) Fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări neparalele cu linia de hotar spre fondul învecinat sunt interzise la o distanţă mai mică de un metru.
Ultima modificare: Marți, 14 Noiembrie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua bia.m bia.m Vecinul meu are 5 geamuri la mine in curte care toate se deschid si nu toate au geam mat .Este legal ? Multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Care este distanta legala dintre geam si vecin avramadalina avramadalina Am construit o casa la o distanta de 60cm de gardul vecinului,iar peretele bucatariei da spre gradina vecinului.Noi am facut un geam la o inaltine de 1,90m de ... (vezi toată discuția)
Geam la casã la 4metri de la gard Misu68 Misu68 Bunã. Am voie sä pun geam la casa mea în partea lateralã , dacã gardul vecinului este la 4 metri distantá de casa mea ??? (vezi toată discuția)