avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate Buna ziua , Madicul de familie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate Buna ziua , Madicul de familie intocmeste ...

Pensie de invaliditate
Buna ziua ,
Madicul de familie intocmeste dosarul catre comisie ? sau medicul de specialitate? Multumesc
Ultima modificare: Marți, 14 Noiembrie 2023
ili47, utilizator
Cel mai recent răspuns: ili47 , utilizator 14:21, 14 Noiembrie 2023
Dumneavoastră trebuie să întocmiți dosarul pentru pensia de boală, cu actele medicale care să justifice că v-ați pierdut capacitatea de muncă.
Vă trebuie mai multe acte medicale, plus multe bilete de ieșire din spital, multe analize medicale....., depinde de boală.
Ultima modificare: Marți, 14 Noiembrie 2023
Dapix, utilizator
Multumesc pt. raspuns , dar decizia medicala catre comisie cine le intocmeste ? Medicul de specialitate ? sau medicul de familie , cine are scrisori medicale ect. … de la toti medici de specialitate , cu respect
Dupa cate stiu , medicul de familie doar da trimitere catre medicul de specialitate , acesta urmand , daca considera ca este cazul , sa intocmeasca referatul cu propunerea pentru pensie de invaliditate . Dosarul dvs. il intocmiti , nu medicii . Cu acest referat , si cu ce alte acte medicale aveti ( analize , bilete de iesire din spital , scrisori medicale ) , va prezentati la Comisia medicala de expertizare a capacitatii de munca ( formata tot din medici ) , care lucreaza pe langa Casa de pensii , iar aceasta va va incadra ( sau nu ) intr-un grad de invaliditate .
Ultima modificare: Marți, 14 Noiembrie 2023
CHKa, utilizator
Multumesc pt. raspunsuri .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cate exemplare se intocmeste scrisoarea medicala? eagle_free eagle_free As dori sa stiu si eu in cate exemplare se intocmeste scrisoarea medicala de catre un medic specialist si daca puteti sa imi spuneti care este metodologia prin ... (vezi toată discuția)
Buna seara! sunt angajata muncesc...numai ca,in dec 2022, am ... Mariorica1970 Mariorica1970 Buna seara! Sunt angajata muncesc...numai ca,in dec 2022, am fost diagnosticata cu poliartita reumatoida std 1......fac tratament urat,am ... (vezi toată discuția)
Lncadrare boli intr-un grad de invaliditate eagle_free eagle_free Buna ziua. Unchiul meu sufera de mai multe afectiuni si 1) vreau sa stiu daca se incadreaza intr-unul dintre gradele de invaliditate pentru pensie de ... (vezi toată discuția)