Buna ziua,daca din prima casatorie a mamei ea avea ca si bunuri cu tatal meu doua imobile,tatal a decedat,intre timp mama s-a recasatorit,in caz de deces actualul sot va avea drept la mostenire?Mama poate face testament cu bunurile ei,prin care sa imi revina mie mostenirea?
Buna ziua, actualul sot va avea drept de mostenire asupra mamei dvs. De asemenea, mama dvs. va poate gratifica prin testament fara insa sa incalce rezerva succesorala, daca este cazul.
Si daca sau casatorit sub regimul separatie de bunuri?Atunci sotul supravietuitor mai are drept la imobilele mamei?
Madalina Pascu a scris:
Buna ziua, actualul sot va avea drept de mostenire asupra mamei dvs. De asemenea, mama dvs. va poate gratifica prin testament fara insa sa incalce rezerva succesorala, daca este cazul.
Dar oricum, la deces la partaj soțul supraviețuitor îl moșteneste 25% pe soțul decedat, indiferent de regimul matrimonial.
Ce vreți dvs să știți privind regimul separației de bunuri, este valabil doar în caz de divorț pe timpul vieții.
La deces când se dezbate moștenirea lucrurile stau altfel.
Casa parintilor
Ghinda02
Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tata
caren
in cazul in care mama a decedat si nu s.a facut nici un fel de succesiune, iar tatal se recasatoreste, dupa decesul tatalui sotia acestuia beneficiaza de vreo ... (vezi toată discuția)