avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, daca din prima casatorie a mamei ea avea ca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, daca din prima casatorie a mamei ea avea ca si bunuri ...

Buna ziua,daca din prima casatorie a mamei ea avea ca si bunuri cu tatal meu doua imobile,tatal a decedat,intre timp mama s-a recasatorit,in caz de deces actualul sot va avea drept la mostenire?Mama poate face testament cu bunurile ei,prin care sa imi revina mie mostenirea?
Ultima modificare: Marți, 14 Noiembrie 2023
Fier20, utilizator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 18:25, 16 Noiembrie 2023
Buna ziua, actualul sot va avea drept de mostenire asupra mamei dvs. De asemenea, mama dvs. va poate gratifica prin testament fara insa sa incalce rezerva succesorala, daca este cazul.
Actualul soț, dacă supraviețuiește mamei dvs are drept de mostenire după soția lui.
Depinde care moare primul.
Dapix, utilizator
Si daca sau casatorit sub regimul separatie de bunuri?Atunci sotul supravietuitor mai are drept la imobilele mamei?

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, actualul sot va avea drept de mostenire asupra mamei dvs. De asemenea, mama dvs. va poate gratifica prin testament fara insa sa incalce rezerva succesorala, daca este cazul.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
si in acest caz, are. Pentru ca nu e vorba despre impartirea bunurilor comune in timpul vietii prin partaj, la mostenire intra si bunurile personale.

Dar oricum, la deces la partaj soțul supraviețuitor îl moșteneste 25% pe soțul decedat, indiferent de regimul matrimonial.

Ce vreți dvs să știți privind regimul separației de bunuri, este valabil doar în caz de divorț pe timpul vieții.
La deces când se dezbate moștenirea lucrurile stau altfel.
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Casa parintilor Ghinda02 Ghinda02 Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)
Mostenire in comunitate de bunuri Sineu Sineu Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea : in timpul casatoriei am cumparat impreuna (regim matrimonial de comunitate de bunuri). Nu avem copii in aceasta ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tata caren caren in cazul in care mama a decedat si nu s.a facut nici un fel de succesiune, iar tatal se recasatoreste, dupa decesul tatalui sotia acestuia beneficiaza de vreo ... (vezi toată discuția)