avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara. Am o nelămurire. Cumnata mea a decedat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara. Am o nelămurire. Cumnata mea a decedat în aprilie, ...

Bună seara. Am o nelămurire. Cumnata mea a decedat în aprilie, anul curent. Înainte de deces cu un an,a intrat în posesia certificatului de moștenitor rezultat în urma decesului tatălui ei( socrul meu). Intrebare : soțul ei actual ( al doilea) împarte partea ei de .mostenire cu fiica ei naturală rezultata din prima căsătorie? Adica el primește parte din mostenirea rezultata în urma decesului socrului?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:12, 14 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Va moșteni 1/4.
Desigur, dacă are pretenții la succesiunea soției. Dacă nu, poate renunta, caz în care va moșteni doar fiica.
Ultima modificare: Marți, 14 Noiembrie 2023
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. ma puteti ajuta cu o lamurire? socrul meu a decedat ... elenaulmeanu elenaulmeanu Buna ziua. Ma puteti ajuta cu o lamurire? Socrul meu a decedat acum 14 ani,din casatoria cu soacra mea au rezultat doi copii, sotul meu si cumnatul meu, acesta ... (vezi toată discuția)
BOER ANCA BOER ANCA Buna ziua! Sunt casatorita din 2003, an in care socrul meu a decedat. Soacra mea detine o casa, in care locuim impreuna. Dansa a intrat in posesia casei dupa ... (vezi toată discuția)
Am o nelamurire referitor la succesiune. pe scurt (x) am fost ... laura1964 laura1964 Am o nelamurire referitor la succesiune. Pe scurt (X) am fost casatorita cu A. Acesta a mai fost casatorit cu B si are doi copii. A nu are proprietati insa ... (vezi toată discuția)