avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Ma puteti ajuta cu o lamurire? Socrul meu a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Ma puteti ajuta cu o lamurire? Socrul meu a decedat ...

Buna ziua. Ma puteti ajuta cu o lamurire? Socrul meu a decedat acum 14 ani,din casatoria cu soacra mea au rezultat doi copii, sotul meu si cumnatul meu, acesta din urma decedand acum 12 ani. A fost facuta doar succesiunea in urma decesului socrului meu si mostenirea a fost impartita intre soacra mea si copiii lor.In urma decesului cumnatului meu nu a fost facuta succesiunea, si anul acesta a decedat si sotul meu. Ma intereseaza cine este mostenitorul partii cumnatului meu, avand in vedere ca nu a fost casatorit si nu a avut copii? In urma casatoriei mele cu sotul meu a rezultat o fetita. Deci cele care suntem mostenitoare , ca sa zic asa, sunt soacra mea, eu si fetita, dar nu stiu cum si in ce proportii.Multumesc, si scuzati romanul.
Cel mai recent răspuns: elenaulmeanu , utilizator 16:09, 25 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Daca cumnatul dvs. nu era casatorit si nu avea descendenti la data decesului, mostenitori sunt mama acestuia, care are o cota de ¼ din masa succesorala si fratele acestuia (sotul dvs.) care mosteneste o cota de ¾.

Mostenitorii sotului sunteti dvs., in calitate de sotie supravietuitoare si fetita.
Fetita mosteneste o cota de 3/4 din masa succesorala iar dvs. o cota de ¼.
Soacra nu area dreptul la mostenirea sotului dvs., intrucat face parte din clasa a II-a de mostenitori, fiind inlaturata de la mostenire de fata care face parte din clasa I de mostenitori si de dvs., in calitatae de sotie suprvietuitoare.

Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2021
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are dreptul la partaj succesoral? danut74 danut74 vreau sa stiu daca sora vitrega a sotului meu are dreptul la partaj succesoral...situatia este urmatoarea:socrul meu cand sa casatorit a luato pe soacramea ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune Veronica81 Veronica81 Buna seara Am si de data aceasta nevoie de ajutorul dvs. Speta e urmatoarea. In 2012 a decedat socrul meu, dar pana in prezent nu s.a facut succesiunea dupa ... (vezi toată discuția)
Vaduva Fapanuputapa Fapanuputapa problema mea este urmatoarea;am fost casatorita timp de 30 de ani cu sotul meu dar din nefericire nu am putut avea copii si tot din nefericire sotul meu a ... (vezi toată discuția)