Buna ziua. Ma puteti ajuta cu o lamurire? Socrul meu a decedat acum 14 ani,din casatoria cu soacra mea au rezultat doi copii, sotul meu si cumnatul meu, acesta din urma decedand acum 12 ani. A fost facuta doar succesiunea in urma decesului socrului meu si mostenirea a fost impartita intre soacra mea si copiii lor.In urma decesului cumnatului meu nu a fost facuta succesiunea, si anul acesta a decedat si sotul meu. Ma intereseaza cine este mostenitorul partii cumnatului meu, avand in vedere ca nu a fost casatorit si nu a avut copii? In urma casatoriei mele cu sotul meu a rezultat o fetita. Deci cele care suntem mostenitoare , ca sa zic asa, sunt soacra mea, eu si fetita, dar nu stiu cum si in ce proportii.Multumesc, si scuzati romanul.
Daca cumnatul dvs. nu era casatorit si nu avea descendenti la data decesului, mostenitori sunt mama acestuia, care are o cota de ¼ din masa succesorala si fratele acestuia (sotul dvs.) care mosteneste o cota de ¾.
Mostenitorii sotului sunteti dvs., in calitate de sotie supravietuitoare si fetita.
Fetita mosteneste o cota de 3/4 din masa succesorala iar dvs. o cota de ¼.
Soacra nu area dreptul la mostenirea sotului dvs., intrucat face parte din clasa a II-a de mostenitori, fiind inlaturata de la mostenire de fata care face parte din clasa I de mostenitori si de dvs., in calitatae de sotie suprvietuitoare.
Vaduva
Fapanuputapa
problema mea este urmatoarea;am fost casatorita timp de 30 de ani cu sotul meu dar din nefericire nu am putut avea copii si tot din nefericire sotul meu a ... (vezi toată discuția)