avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesirea din indiviziune

Buna seara
Am si de data aceasta nevoie de ajutorul dvs. Speta e urmatoarea. In 2012 a decedat socrul meu, dar pana in prezent nu s.a facut succesiunea dupa decesul acestuia. Intre timp a decedat si sotul meu. Azi a venit soacra mea cu un certificat de mostenitor in care sunt trecuti 3 mostenitori pt 1/2 dintr.un imobil cu 3 camere: 2/8 soacra, 3/8 unul dintre fii si 3/8 sotul meu. Eu trebuie sa fac supliment la succesiunea dupa sotul meu si sa fiu numita impreuna cu fetita mea minora mostenitoarele cotei de 3/8 din jumatatea imobilului ce face parte din masa succesorala. Cum pot proceda pt a fi despagubite cu cota parte( eu si fetita) si sa iesim din indiviziune ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:55, 13 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata doamna,

Partajarea poate sa aiba loc oricand, pe cale notariala, daca exista un deplin acord intre comostenitori.

Divergentele sunt transate de catre instanta de judecata.

In acel apartament locuieste soacra mea si bineinteles nici ea si nici cumnatul nu vor sa ne despagubeasca cu cota noastra parte, iar eu nu vreau sa raman cu fetita cu cote indivize in acel imobil care se degradeaza si clar ii scade valoarea. Care este calea legala de a le cere contravaloarea partii mele si a fetitei si de iesire din indiviziune ?


Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2019
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va trebui sa va adresati judecatoriei pt a cere partajul.
Va dura si va costa. Apelati la un avocat.

Pt a raspunde, apasati pe raspunde, nu pe citeaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri mostenire conform cota parte succesiune janedoe1 janedoe1 Buna ziua, Am urmatoarea situatie. Socrul meu a decedat in urma cu aprox 20 de ani. S-a facut succesiunea intre sotie si doi fii, fiecare cu cota parte. In ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa sot Camelia1960 Camelia1960 Sotul meu are o fata din casatoria anterioara, o mama, un frate si o nepoata de la un alt frate decedat. Ce cota de mostenire imi revine considerand ca ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare didi98 didi98 Buna seara,aș dori să cumpăr de la mama o casa la țară.Cum trebuie procedat tinand cont ca tata a decedat de 3luni, succesiunea nu este facuta,mama ... (vezi toată discuția)