Sotul meu are o fata din casatoria anterioara, o mama, un frate si o nepoata de la un alt frate decedat. Ce cota de mostenire imi revine considerand ca bunurile noastre sunt comune ?
Dvs. o sa va revina jumatatea ce va apartine plus 1/4 din jumatatea sotului, restul de 3/4 din jumatatea sotului revenind doar fiicei din casatoria anterioara.
Dumneavoastra detineti o cota de 1/ 2 din bunul indiviz.
Cota-parte din dreptul de proprietate, dupa decesul sotului dumneavoastra , este cea de 1/ 4 din 1/ 2 anume 1/ 8.
Cota -parte de 3/ 4 din 1/ 2 , anume cota de 3/ 8 apartine copiilor.
Asadar , la cota -parte de 1/ 2 , adaugati dumneavoastra cota de 1/ 8 din intregul bun.
Dezbatarea succesorala ,respectiv partajul , pot fi transate pe cale notariala, daca survine un acord intre comostenitor.
Divergentele pot fi transate pe cale judiciara.
Actiunile pot fi demarate oricand.
Succesiunea este deschisa prin moarte , insa dreptul de optiune succesorala trebuie exprimat in termen de 1 an de la deces.( va sugerez sa dati o declaratie notariala ).
Acceptati, in acest mod, integral , succesiunea.
In fata notarului public, puteti fi asistat de avocat.
Mostenire
miturusanda
Nu sunt in relatii bune cu mama mea deoarece am divortat de sotie si vreau sa imi petrec viata cu o alta femeie..Am din casatorie o fetita. Nu am nici un bun ... (vezi toată discuția)