avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire dupa sot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire dupa sot

Sotul meu are o fata din casatoria anterioara, o mama, un frate si o nepoata de la un alt frate decedat. Ce cota de mostenire imi revine considerand ca bunurile noastre sunt comune ?
Dvs. o sa va revina jumatatea ce va apartine plus 1/4 din jumatatea sotului, restul de 3/4 din jumatatea sotului revenind doar fiicei din casatoria anterioara.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2020
Ionut.ion, utilizator
Fratele, mama si nepoata lui nu primesc nimic ?
Nu, copilul si sotia au intaietate.
Art. 972 si urmatoarele din Codul civil
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2020
Ionut.ion, utilizator
Stimata doamna,

Dumneavoastra detineti o cota de 1/ 2 din bunul indiviz.

Cota-parte din dreptul de proprietate, dupa decesul sotului dumneavoastra , este cea de 1/ 4 din 1/ 2 anume 1/ 8.

Cota -parte de 3/ 4 din 1/ 2 , anume cota de 3/ 8 apartine copiilor.

Asadar , la cota -parte de 1/ 2 , adaugati dumneavoastra cota de 1/ 8 din intregul bun.

Dezbatarea succesorala ,respectiv partajul , pot fi transate pe cale notariala, daca survine un acord intre comostenitor.

Divergentele pot fi transate pe cale judiciara.

Actiunile pot fi demarate oricand.

Succesiunea este deschisa prin moarte , insa dreptul de optiune succesorala trebuie exprimat in termen de 1 an de la deces.( va sugerez sa dati o declaratie notariala ).

Acceptati, in acest mod, integral , succesiunea.

In fata notarului public, puteti fi asistat de avocat.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire miturusanda miturusanda Nu sunt in relatii bune cu mama mea deoarece am divortat de sotie si vreau sa imi petrec viata cu o alta femeie..Am din casatorie o fetita. Nu am nici un bun ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei Viorel Namesnic Viorel Namesnic Buna, am asa o situatie si poate ma puteti ajuta. Sunt singurul copil la parinti, care au divortat cand aveam eu 2 ani,acum am 24. Intre timp, tatal meu s-a ... (vezi toată discuția)
Ieșirea din indiviziune milica101110 milica101110 Bună ziua! Tatăl meu a făcut cu fratele lui succesiune după mama lor decedată.Intre timp fratele a decedat și au rămas moștenirea lui soției și celor ... (vezi toată discuția)