avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ieșirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ieșirea din indiviziune

Bună ziua! Tatăl meu a făcut cu fratele lui succesiune după mama lor decedată.Intre timp fratele a decedat și au rămas moștenirea lui soției și celor 2fete.Avem toate actele cu dreptul fiecărei părți.Problema este că noi nu înțelegem care este partea noastră pe înțelesul nostru,.Nepoatele nu vor să mergem la notar sa facem acele acte să știm exact ce și cum se împarte.Am vrea sa delimitat printr-un gard partea noastră.Spun că ele nu au bani sa mergem la notar pentru că o să coste vreo 2000 lei de fiecare parte.Ce este de făcut? Mulțumim pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: milica101110 , utilizator 14:20, 5 Februarie 2020
Buna ziua,
Le spuneti ca o sa discutati cu un avocat, o sa mergeti in instanta si acolo o sa le coste mult mai mult.
Vedeti ce spun dupa ce le spuneti asta si, daca tot nu va intelegeti si doriti sa faceti asta, contactati un avocat.
Mulțumesc ptr răspuns.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata doamna,

Sigur ca invoiala partilor duce la gasirea mai rapida a unei solutii juridice, insa nu intotdeauna un astfel de acord este posibil.

In cazul in care survin divergente intre comostenitori, instanta de judecata transeaza conflictul dintre ei, dispunand , pe cale judiciara, dezbaterea succesorala, respectiv partajarea.

Dezbaterea sucesorala presupune stabilirea urmatoarelor aspecte :

- calitatea de succesor.

-cota-parte din dreptul de proprietate.

-bunurile din masa succesorala.

Partajarea presupune sistarea starii de indiviziune, in modalitatea aleasa de parti (pe cale notariala ), ori in modalitatea dispusa de instanta de judecata.( in cazul disensiunilor intre coerezi ).

Dezbaterea succesorala transata pe cale notariala va ajuta, din punct de vedere financiar.

Partajul poate fi realizat oricand , pe cale judiciara.

Succes!
Mulțumesc foarte mult pentru răspuns.Dar așa este că dacă apelăm la instanță procesul poate dura luni bune sau chiar ani? Menționez că una din fete lucrează la un notariat.Poate că ea știe exact ce trebuie făcut dar amână acest lucru.Tata de frică să nu aibă parte nepoatele la partea lui succesorală a făcut act cu mama la notar după decesul lui să aiba mama dreptul la tot ce are el obținut prin succesiunea după mama dansului.Spuneau nepoatele că mama o sa doarmă în bucătăria de vară.Noi suntem din București. O zi bună!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma pot opune succesiunii? camomile camomile Mama mea a murit si a ramas in urma ei o casa , suntem 3 surori dintre care una nu doreste succesiunea sau vanzarea acelui apartment. Cum se poate finaliza ... (vezi toată discuția)
Certificat de calitate mostenitor Linel Linel Buna ziua doresc o informatie pentru certificatul de calitate mostenitor, ce rol are acesta si daca pot pune in vanzare un teren de exemplu cu acest ... (vezi toată discuția)
Succesiunea unei masini sabin cj sabin cj Dupa moartea sotului vaduvei si celor doua fete le-a ramas printre altele un autoturism. Nu avem nici o problema cu familiile celor doua fete si ne intelegem ... (vezi toată discuția)