avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concesiune

salutare
as vrea sa cumpar o casa in comuna Pantelimon insa aceasta este construita pe un teren concesionat.Am citit contractul de concesiune care cuprinde si cateva clauze speciale.si una dintre ele ar spune asa concesionarul are drept de preemtiune si de rascumparare.Terenul este liber de legea18.
Pe mine ma intereseaza daca pot sa preau concesiunea iar dupa sa pot scoate titlu de proprietate.
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 13:46, 31 Ianuarie 2010
Puteti prelua conce4siunea insa nu aveti decit folosinta terenului nu si proprietatea acestuia
Concesiunea poate fi preluata, apoi in virtutea dreptului de preemtiune puteti cumpara terenul(in conditiile si la pretul stabilit de primarie;)). Abia apoi veti deveni proprietar...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren in concesiune adryanoo_boy adryanoo_boy In anul 2011 am inceput constructia unei case pe un teren concesionat de primaria unei localitati. Pretul concesiunii a fost de 894 lei/an +rata inflatiei , ... (vezi toată discuția)
Ipotecare bun concesionat feel feel poate fi ipotecat un teren asupra caruia ai drept de concesiune iar constructia de pe teren este proprietatea concedentului? (vezi toată discuția)
Concesiune - riscuri bogdanfinante bogdanfinante am o rugaminte , stie cineva avizat ce riscuri sint la cumpararea unei concesiuni pt un teren? multumesc anticipat:O (vezi toată discuția)