avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Dorim să dizolvăm o asociație care nu are datorii.
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Dorim să dizolvăm o asociație care nu are datorii.

Bună ziua! Dorim să dizolvăm o asociație care nu are datorii. Este necesar să numim noi, comitetul director (și să plătim) un lichidator, sau este suficient să depunem Hotărârea Comitetului director a asociației, la judecătorie și judecătoria numește un lichidator (caz în care nu plătim lichidatorul)?
Ultima modificare: Joi, 16 Noiembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 18:49, 15 Decembrie 2023
La asociatie, nu Consilul Director poate decide dizolvarea, ci numai Adunarea Generala., Si aceasta nu doar ca poate, ci ESTE OBLIGATA sa numeasca lichidator prin chiar decizia de dizolvare, altfel aceasta nu este valabila. Actuala legislatie obliga la numirea de lichidator chiar daca nu exista active nici datorii.... Nici cand judecatoria numeste lichidator ( ex. la constatare dizolvare de drept sau cand pronunta dizolvare judiciara, nu scapa ONG dizolvat de plata lichidatorului, ca nu e de unde sa fie platit, ca la ONG nu exista fond de lichidare ca la firme... risca sa fie pusi la palta personal membrii organelor ONG-ului dizolvat daca acesta nu are de unde plati lichidatorul....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decesul unui membru (presedinte) al unui ong jean59 jean59 Detinatorul ( Presedintele ) unei asociatii non profit infiintate in anul 2002 si fara nici un fel de activitate pana in anul 2013. In anul 2013 acesta a ... (vezi toată discuția)
Radierea unui ong la decesul unui membru florentzadavid florentzadavid buna ziua, cum se procedeaza dpdv juridic cu un ONg , can unul dintre membrii fondatori a decedat. mentionez ca ong are 3 membrii fondatori. se doreste ... (vezi toată discuția)
Dizolvare asociatie Dumitreasa Dumitreasa Buna ziua,!cum as putea să închid o asociație non-profit fara prea multe complicații. Am fost mai multi membrii fondatori, iar acum am ramas doar doi,unul ... (vezi toată discuția)