avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna seara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna seara

As dori sa stiu daca as putea iesi cu fetita mea in varsta de 1 an din tara fara tatal? mentionez ca tatal este inchis ..si nu este roman
Numai daca aveti o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care vi s-a incredintat spre crestere si ingrijire puteti iesi din tara cu minorul fara acordul tatalui.
pai si ce trebuie sa fac ptr asta ?
Trebuie sa introduceti o actiune in instanta prin care solicitati incredintarea copilului minor spre ingrijire si crestere.
in cazul in care nu a ti fost casatorita si tatal copilului nu l-a recunoscut, puteti iesi din tara fara probleme. in caz contrar colegul meu are dreptate.
pot sa fac asta si fara sa fie nevoie de divort? si se poate chiar daca el este inchis ?

Alte discuții în legătură

Procura adno adno buna seara ma numesc A.D sunt divortata din anul 2004 ,am un baiat de 11 ani iar tatal copilului plateste decat pensia alimentara in rest nu este interesat de ... (vezi toată discuția)
Tata doar cu numele 4carmen0 4carmen0 Sunt divortata de 6 ani. Am un copil care imi este incredintat. Timp de 6 ani tatal copilului l-a cautat telefonic doar de ziua lui, fara sa plateasca pensie ... (vezi toată discuția)
Pasaport pt copil creatza_ani2008 creatza_ani2008 pt a face pasaport unui copil de 5 luni am nevoie de hotarare judecatoreasca ramasa definitiva prin care minorul a fost incredintat unuia dintre parinti, in ... (vezi toată discuția)