Sunt divortata de 6 ani. Am un copil care imi este incredintat.
Timp de 6 ani tatal copilului l-a cautat telefonic doar de ziua lui, fara sa plateasca pensie alimentara.
In urma cu 2 ani m-am casatorit si deodata a revenit in decor, dar nu ca sa se intereseze de binele copilului , ci doar sa imi reproseze ca lui ii merge prost, si eu sunt cea care i-am distrus viata. Am fost amenintata cand eram insarcinata. In fata altor oameni se comporta frumos, fata in fata sau prin mesaje telefonice nu face altceva decat sa ameninte.
Acum, eu si actualul meu sot ne-am hotarat sa mergem in vacanta in afara.
M-am lovit de refuzul fostului de a-mi semna o procura. #-o
Am vrut sa incepem demersurile ca actualul sot sa adopte copilul, insa cei de la Autoritatea Copilului mi-a spus ca fara acordul fostului , doar cheltui banii.
Ce cai legale sa folosesc pentru a-l obliga sa semneze procura sau intr-un caz fericit sa ne de-a acordul de adoptie?
Puteți ieși din tara, sa ii faceți pașaport copilului sau sa va stabiliti im străinătate fără acordul tatălui biologic, toate în baza hotararii de divort legalizate.
Pt adopție e mai greu de realizat acum fără acordul tatălui. Teoretic, exista șanse ca instanta sa treacă peste acordul tatălui, dar e greu de probat ca doar din rea credință nu își da acordul, iar adopția e în interesul copilului. Puteți încerca nai târziu, când relația dintre ei e bine sudata, mai vedeți.
După majorat îl poate adopta fără probleme.
In hotararea de divort scrie "incuviinteaza spre crestere si educare pe minorul x". Hotararea este definitiva si irevocabila. Este de ajuns pentru iesirea din tara? Am prietena care nu poate pleca in afara daca nu are si procura pentru copil. Asta in conditia in care este casatorita.
Nu e divortata. E casatorita cu acelasi om. Copilul e al lor. Insa ea face dese plimbari in Turcia in special si stiu ca i-a procura de fiecare data. Poate gresesc eu.
Multumesc pentru raspunsuri.