avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Acordare Diurna Interna: Din punct de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Acordare Diurna Interna: Din punct de vedere legal, ...

Buna ziua,

Acordare Diurna Interna:

Din punct de vedere legal, cand trebuie acordata diurna, inainte sau dupa deplasare?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Andreea1a9a0a0a , utilizator 16:30, 16 Noiembrie 2023
In mod normal, inainte de deplasare.
Stiu ca asta e practica, inainte, si ca de obicei, e la aprecierea companiei care o acorda, dar exista stipulat in lege o obligativitate de acordare inainte sau dupa?
Legea este pentru sectorul bugetar , HG 714/2018 : Persoana delegata sau detasata are dreptul sa primeasca un avans, stabilit in raport cu numarul zilelor de deplasare, dar nu mai mult decat totalul cheltuielilor de delegare sau de detasare aferente unei perioade de 30 de zile calendaristice.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de actiune aidu aidu Cand se naste dreptul la actiune cu privire la plata unor alocatii prevazute de contractul de munca, insa nefiind prevazute in contract si termenul de plata? (vezi toată discuția)
Buna ziua am o intrebare la cate zile este obligata firma la ... Racatau Racatau Buna ziua am o intrebare la cate zile este obligata firma la care lucrez sa mi faca plata la diurna externa (vezi toată discuția)
Og 714/2018 Romeo Leahu Romeo Leahu OG. 714 / 2018 .se aplica doar bugetarilor sau si angajatilor de la privat .societati comerciale ? Am intrebat la mai multi contabili.si se pare ca nu sunt ... (vezi toată discuția)