avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua .As dori sa stiu despre contract de vanzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua .As dori sa stiu despre contract de vanzare cumparare ...

buna ziua .As dori sa stiu despre contract de vanzare cumparare catre unul din copii .Daca este obligatoriu ca acesta sa depuna c/v apartamentului in banca sau cat la % din valoarea reala se poate depune pentru a nu fi anulat contractul si ce alte metode sunt pentru ca acest contract sa nu fie anulat.In ce conditii se poate anula un testament intocmit la notariat Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 13:48, 19 Noiembrie 2023
Testamentul poate fi supus reducțiunii de instanță la cererea moștenitorilor rezervatari, dacă există astfel de moștenitori.
Testamentul are efect garantat doar în cazul celor care n-au copii, iar părinții lor nu mai sunt în viață.

Contractul de V/C pentru a nu se putea invoca că e de fapt o donație mascată, și astfel să fie supus de instanță reducțiunii, trebuie să se perfecteze cu plata cât mai reală a valorii, și depusă în contul bancar al vânzătorului, iar cuntumul să fie pe undeva aproape de grila notarială.
Ultima modificare: Duminică, 19 Noiembrie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

parintii dețin o casa( parter+etaj 1+etaj 2+pod) ... Corina271 Corina271 Buna ziua! Parintii dețin o casa( parter+etaj 1+etaj 2+pod) și vor sa lase toata casa fratelui meu cred ca prin donație iar eu sa nu primesc nimic. Noi ... (vezi toată discuția)
Două moștenitoare, din care una are un copil, dorim ca un nepot să intre în posesia întregii moșteniri. ce act e recomandat să facem: donație sau contract de vânzare-cumpărare? galaoan galaoan Buna seara. Asi dori si eu o lamurire. Sunt 2 surori. Parintii sunt decedati, mama de 17 ani, tatal de 4 luni. Se dezbate mostenirea si se doreste ca dupa ... (vezi toată discuția)
Mostenire in urma decesului unuia dintre parinti Helena352018 Helena352018 Buna ziua, Din pacate sunt nascuta dintr-o relatie extraconjugala. Tatal biologic m-a recunoscut in urma unui lung proces si a platit cu greu pensie ... (vezi toată discuția)