avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Transfer proprietar si inscriere masina RO in alta ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Transfer proprietar si inscriere masina RO in alta tara EU

Situatia e asa: vreau sa transfer o masina detinuta de mama pe numele meu si apoi sa o inmatriculez in alta tara UE. Problema e ca nu stiu care ar fi cea mai ok procedura pentru asta. Din ce m-am uitat si inteles, ar fi urmatoarele variante:

Contract VC dintre mine si mama si apoi sa ma duc aici direct la autoritati din tara unde locuiesc. Ei voi opri numerele si CIV de RO, apoi imi vor da o dovada pe care i-o trimit mamei si apoi aceasta va radia masina din RO.

Sa ma duc in tara cu numere si CIV, fac transferul de proprietar si apoi scot numere de export din Romania.

Alte intrebari:

Ati mai fost in situatia asta?

Cum e cel mai usor si ok de procedat?

Daca sunt rezident in alta tara EU (am card de rezidenta cu care pot dovedi), dar eu am CI romanesc cu adresa romaneasca, am nevoie de "fiscal" de la primarie in RO?
Ultima modificare: Duminică, 19 Noiembrie 2023
mihaimacarie98, utilizator

Alte discuții în legătură

Înmatriculare autoturism - rar făcut, documente oprite de biroul de înmatriculări croco_madness croco_madness va salut ! in septembrie anul trecut am cumparat o masina din Londra ( locuiesc in Londra ) si am mers cu ea pe roti acasa. in iunie anul curent am hotarat sa ... (vezi toată discuția)
Cat timp se poate circula in romania cu masina cu numere valabile din ue? alpyne alpyne cat timp se poate circula in Romania cu o masina inmatriculata Franta,Italia,Anglia deci cu numere valabile,neradiata,de la data intrarii in tara pe o parte si ... (vezi toată discuția)
Parasire sectie politie Rebbeca Rebbeca Buna seara.Problema mea ar fi urmatoarea:Am achizitionat o masina inmatriculata in UK cu intentia de a o inmatricula.Vechiul proprietar a luat numere rosii ... (vezi toată discuția)