avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Venitul lunar este alcătuit dintr-un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Venitul lunar este alcătuit dintr-un salariu de baza ...

Buna ziua! Pensia alimnetara se acorda conform hotararii pana la majorat. Daca copilul este inca la liceu in momentul in care implineste 18 ani el poate da in judecata tatal pentru continuarea acordarii pensiei pana la 26 ani? Cum se poate afla daca dupa terminarea liceului acesta nu isi mai continua studiile?
Ultima modificare: Luni, 20 Noiembrie 2023
iuliana80, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 10:53, 20 Noiembrie 2023
Pensia de întreținere se raportează la cât este lunar salariul NET. adică la cât luați în mână, sau cum a stabilit instanța de judecată.
Aveți deja hotărâre judecătorească`?

Instanța de judecată poate stabili raportarea la venitul lunar net, și e cel mai corect la cât luați în mână, sau poate dispune o sumă fixă lunară, calculând media venitului NET pe ultimele 6 luni, care v-ar putea dezavantaja pentru lunile când aveți NET-ul în mână mai mic.

Dar, ca să vă răspund direct și scurt, INSTANȚA decide forma de raportare privind pensia de întreținere.

Dumneavoastră aveți dreptul să cereți instanței varianta care vă convine, dar judecatorul are ultimul cuvânt.

Vă rog nu mai postați același subiect dublat de mai multe ori, că administratorul forumului îl/le va șterge. Dați cik pe RĂSPUNDE și comentați la acest topic tot ce nu ați înțeles, și veți primi aici lămuriri.

Nu modificați topic-ul, văd că deja l-ați modificat, ci dați clik pe răspunde și puneți alte întrebări, fără să etitați topc-ul inițial.
Ultima modificare: Luni, 20 Noiembrie 2023
Dapix, utilizator
Dvs. platiti cat este specificat in hotarare daca nu va aduce un document ca isi continua studiile/nu aveti incredere/nu puteti verifica asta...

Vrea in continuare pensia... sa va aduca dovada ca merge cu studiile mai departe ( daca nu aveti incredere/nu puteti verifica...) sau sa ceara asta in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara iuliana80 iuliana80 Buna ziua! Venitul lunar este alcătuit dintr-un salariu de baza la care se adaugă sporuri de noapte, weekend, sarbatori legale, plus tichete de masa. Pensia ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara D_stefan D_stefan Buna ziua. In 2008 am fost dat in judecata de fosta partenera , (nu am fost casatoriti) pt a plati pensie alimentara minorului nascut in 2006 in urma relatiei ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara eugenia36 eugenia36 Buna ziua, Am o intrebare legata de pensia alimentara.Sotul meu plateste o pensie alimentara in valoare de 150 lei la un salariu de 550 lei.De doua saptamini ... (vezi toată discuția)