avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Repartizarea durata timp de munca_CIM cu timp partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Repartizarea durata timp de munca_CIM cu timp partial

Dorim sa incheiem un act aditional de modificare a duratei timpului de munca si repartizarea acestuia, la un contract cu timp partial (6 ore), individualizat, o perioada fixa, si una flexibila. Din coroborarea articolelor relevante ale Codului Muncii, nu sunt convisa ca se poate aplica la contractele cu timp partial ci doar la cele cu norma intreaga.

Rog o opinie. Multumesc

O fracțiune de normă de ...... ore/zi, 30 ore/săptămână ....... ore/lună;
a) Repartizarea programului normal de muncă se face: în zilele ...................., între orele ...................., sau ..Individualizat................. (inegal/schimburi/flexibil/ individualizat, etc.), după cum urmează:
• O perioada fixa, in intervalul orar 12.00 – 15.00,
• O perioada flexibila, in care angajatul isi alege orele de sosire si de plecare, cu respectarea timpului de munca saptamanal.
b) Programul de muncă se poate modifica cu acordul partilor sau în condițiile regulamentului intern/contractului colectiv de muncă aplicabil.
c) Nu se vor efectua ore suplimentare, cu excepția cazurilor de forța majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente sau înlăturării consecințelor acestora.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:28, 20 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Programul individualizat se poate aplica si contractelor de munca cu timp partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa-mi spuneti daca in cntractul de munca parte time trebuie ... roman viorica roman viorica Va rog sa-mi spuneti daca in cntractul de munca parte time trebuie specificat intrevalul orar in care angajatul se prezinta la munca, si in ce lege este ... (vezi toată discuția)
Modificare contract de munca cu timp partial narciz767 narciz767 Sotia mea lucreaza la un cabinet medical cu contract de munca partial, respectiv 20 ore/ saptamana (in 3 zile/ saptamana). In prezent in contract este ... (vezi toată discuția)
Contracte de munca cu timp partial ifrimcristina ifrimcristina Este legal ca un angajat cu timp partial de munca sa lucreze doua sapatamani 8 ore pe zi , binenteles cu repau sapatamanal si apoi sa aiba 2 saptamani liber ... (vezi toată discuția)