Sunt casatorit din 2013.
Sotia are un credit imobiliar contractat in 2009 (inaintea casatoriei) , dar care nu este achitat integral pana in prezent.
Intrebari :
1. in momentul achitarii integrale a creditulului , in ipoteza ca vom ramane casatoriti la cea data ,voi avea drept asupra unei cote din imobil?
2.in prezent , in ipoteza ca acest credit nu este inca achitat , dar va fi achitat in intregime la un moment dat ( exclud ipoteza pierderii imibilului prin incetarea platii) , am vreun drept asupra unei cote din imobil?
3. Pot intocmi un act de hanitatie asupra imobilului , in conditia in care acesta nu este achitat in inrtregime?
Bună seara!
Bunul dobândit de sotie înainte de căsătorie este bunul acesteia propriu, iar dvs., pentru ceea ce ați achitat din credit, aveți doar un drept de creanță, nu aveți drept la apartament.
Pentru habitație, ar trebui sa fie banca de acord și, de regulă, băncile nu accepta acest lucru.
După achitarea creditului, daca soția este de acord, v-ar putea trece un drept de uzufruct viager sau habitație pe imobilul respectiv.
Probleme credit
mikk963
va salut si la multi ani ! in 2007 am imprumutat15 mii euro /rata 260 e pe 10 ani ,am platit un an dupa care am refinantat in lei 76000 lei/rata 1200 lei pe ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort
binaj din anul 1987 si pana in 1992 an in care am oficialzat casatoria am cumparat in mai 1992 apartamentul in care locuim si astazi dar suntem cununati in ... (vezi toată discuția)