avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Despre Teava comuna de gaz a blocului . Am fost ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Despre Teava comuna de gaz a blocului . Am fost anuntat scris ...

Despre Teava comuna de gaz a blocului .

Am fost anuntat scris , de catre furnizor , ca teava comuna de gaz a blocului nu este verificata si are intirziere la scadenta de 1.2 ani.
Mie mi se pare ca problema este a asociatiei ; am anuntat la administrator dar mi s-a spus ca deoarece nu a fost anuntata scris asociatia , inseamna ca eu nu am inteles bine .
Cum se poate rezolva problema ?
Ultima modificare: Luni, 20 Noiembrie 2023
laura1016, utilizator
Cel mai recent răspuns: laura1016 , utilizator 19:22, 23 Noiembrie 2023
Ciudat.
Cetatenii acestia / poate firme - care se ocupa cu furnizarea gazeleor naturale in teritoriu, cred ca nu stiu de ei si-si fac de lucru...
Dar mai sunt si niste firme care executa lucrari de verificare a instalatiilor si care iau de pe site-ul ANRSCcetateni si asociatii care nu au efectuat reviziile la instalatiile de furnizare. Este posibil ca aici sa fie o greseala.
Va dau dreptate pentru ca si mie mi s-au intamplat niste ciudatenii, in vara .
Ziceti ca ati anuntat administratorul. Eu as notifica in scris as. de prop., as anexa documentul primit. Bine ar fi sa va faceti o fotocopie a materialului primit de la furnizor care habar nu are cui sa trimita o notificare. Cum de v-a gasit pe Dvs?
As. prop. sa faca o cautare a verificarilor efectuate la contorul general si a conductei comune, eventual sa i-a legatura cu furnizorul - pentru ca doar as. prop. are contract cu furnizorul de gaze naturale.
1.Ce articol din L196/2018 imi da dreptul sa fac document scris catre asociatie ?
2.O problema privind partile comune definite la art,35 , cunoscuta de unul din membri asociatiei , poate fi anuntata la administrator ? Exista doar dreptul de a anunta sau si obligatia de a anunta ?
Se vede ca, totusi , ati mai citi din prev. L 196 /2018 - si nu ati gasit un art. prin care aveti dreptul sa va adresati asociatiei !
Acum, ori mai cititi la Drepturi si obligatii ale proprietarilor si va adresati asociatiei printr-un document scris si inregistrat la care anexati si notificarea primita, ori nu mai faceti nimic - daca va temeti sa va adresati asociatiei !
document inregistrat ; inregistrat unde ? asociatia nu are secretariat ...
Asociatia are si ea un pic dreptate ; furnizorul nu s-a exprimat clar ca teava comuna este scadenta la verificare ; furnizorul a exprimat ca sint conditionat de verificarea tevi comune care nu este verificata .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Totusi, care e conditionarea despre care vorbiti si ce vi se intimpla daca nu se face verificarea acelei tevi ?
Asociatia are dreptate, trebuie sa primeasca pe numele ei, ca persoana juridica, acea instiintare.

laura1016 a scris:

document inregistrat ; inregistrat unde ? asociatia nu are secretariat ...
Asociatia are si ea un pic dreptate ; furnizorul nu s-a exprimat clar ca teava comuna este scadenta la verificare ; furnizorul a exprimat ca sint conditionat de verificarea tevi comune care nu este verificata .

Alte discuții în legătură

Verificare instalatie de gaze la un bloc giotto_2016 giotto_2016 Buna ziua! In luna martie in blocul in care locuiesc, a avut loc o scurgere de gaze de la conducta principala de alimentare a blocului. Vecinii au anuntat ... (vezi toată discuția)
Verificare teava gaz toderita toderita Buna ziua, blocul in care locuiesc 68 de apartamente au centrala iar 19 nu au.Cei de la distrigaz au anuntat ca vin sa faca revizia pentru cele 19 apartamente ... (vezi toată discuția)
Contor gaze apartament + instalatia de gaze casa scarii elapopy elapopy Buna ziu, Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cum se face verificarea contuarelor de gaze ale fiecarui apartament cat si a conductelor de gaze de pe casa ... (vezi toată discuția)