avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua. Am fost condamnat cu suspendare pentru ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua. Am fost condamnat cu suspendare pentru ucidere din ...

Bună ziua.
Am fost condamnat cu suspendare pentru ucidere din culpa printr-o hotărâre judecătorească definitivă dar nu mi-a anulat permisul de conducere, nici nu am primit așa ceva. Permisul auto este valabil, verificat în sistem. Ce aș putea face că în două săptămâni se împlinește 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești. Vreau sa dau pentru redobândirea permisului. Trebuie să
merg sa cer anularea lui? Sau dacă nu a fost anulat în urma hotărârii judecătorești, permisul mai este valabil?
Mulțumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 21:39, 22 Noiembrie 2023
La pedeapsa cu suspendare, permisul se anulează ca efect al hotărârii și îl puteți redobândi după 1 an.
Probabil politia nu a știut de hotărâre și nu a înregistrat măsura în sistem sau sa facă procedurile administrative necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea permisului auto in cazul unei hotarari ramase definitiva. Iulian06 Iulian06 Am fost condamnat la 2 ani cu suspendare pentru ucidere din culpa. Judecatorul precizeaza ca orice pedeapsa complemantara nu este necesara. In baza art. 93 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost condamnat pentru conducere fara permis art ... FejerA FejerA Buna ziua, Am fost condamnat pentru conducere fara permis art 335 alin 2. (excert. drept conducere suspendată), la pedeapsa cu suspendare, hotararea inca nu ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis chim chim Buna ziua! poate cineva sa ma lamureasca pt redobandirea permisului de conducere cat B;C;E in urma unui acident mortal (ucidere din culpa), condamnat la 1,6 ... (vezi toată discuția)