Buna ziua, locuim la etajul 3 al unui bloc cu 4 etaje!
Acum 2 ani ne-am debransat de la Colterm si ne-am pus centrala, am primit acord de la toti vecinii! Tot in aceeasi perioada a solicitat si vecina de sub noi(et 2) acordul de a se debransa! Noi, de buna credinta am semnat, insa nici in ziua de azi, dupa 2 ani nu a montat o alta sursa de caldura in aparament, mentionand ca nu are bani! Sunt 2 ani de cand imi raceste peretii, ia eu consum multa caldura pt a putea incalzi apartamentul! ce putem face legal in aceasta situatie? cui ar trebui sa ne adresam, sa inaintam o reclamatie? Administratia ridica din umeri!
Doamna isi putea punea centrala si sa nu dea drumul la centrala sau sa isi puna si sa fie plecata.
La fel putea ramane la sistemul centralizat si sa nu dea drumul la calorifere.
Sa ziceti merci ca nu aveti jos un apartament cu mucegai in care nu locieste nimeni si lasa geamul deschis non stop dupa ce sapala cu clor nonstop.
Este chiar aiurea sa va ganditi ce puteti face ca sa consume caldura vecinul de jos.
Cautati problema in alta parte.
Cautati o centrala mai buna care sa ajusteze singura temperatura din calorifere in functie de cea de afara. Montati un termostat care permita modularea centralei in functie de temperatura dorita si temperatura actuala nu soar unul ON OFF.
Montati-va sistem de ventilatie cu recuperare de caldura care sa bage aer proaspat de afara constant in timp ce il incalzeste nu doar sa aerisiti din cand in cand cand deschideti geamul si pierdeti caldura.
Nu cred că centrala mea e problema și nu cred că eu ar mai trebui sa fac ceva, eu am făcut tot ce tine de mine, centrala mea merge in permanență! Ea nu are căldură de 2 ani, și podelele mele sunt gheață, tot eu sunt vinovată că nu am centrala mai buna? Eu nu vreau că ea sa isi pună sistem de încălzire doar ca sa pot opri eu căldura, eu vreau sa nu îmi mai răcească pereții comuni! Exista lege care spune că nu ai voie sa te debransezi de la sistemul public de termoficare fara sa montezi o alta sursă de căldură! La asta mă refeream!