avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... La mine la serviciu s-a intamplat o situatia grava de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

La mine la serviciu s-a intamplat o situatia grava de abatere ...

La mine la serviciu s-a intamplat o situatia grava de abatere a conduitei unui coleg, in urma careia am depus o sesizare la conducerea institutiei.
Directiunea nu a dat raspuns in 30 zile pe motiv ca a asteptat sa se schimbe componenta Consiliului de administratie, desi eu stiam ca vechiul consiliu a avut aceleasi drepturi de a se intalni, analiza si lua decizii pana la alegerea unui nou CA.
As dori sa stiu daca am sau nu dreptate ca vechiul CA putea foarte bine sa ia masuri iar conducerea sa imi dea un raspuns in 30 zile.
Daca raspunsul a venit dupa 35 de zile si e o bataie de joc, neavand legatura cu obiectul sesizarii mele, unde ma pot adresa?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:54, 18 Decembrie 2023
Teremnul de 30 de zile pentru raspuns il aveti mentionat in Regulamentul intern?
Eu ma refer la legea care prevede ca un raspuns sa se dea in 30 zile de la data depunerii unei petitii, mai ales ca nu necesita zile suplimentare pentru o ancheta sau ceva de acest gen.
Intre timp, m-am interesat la sindicat, care mi-a confirmat faptul ca vechiul CA era in vigoare si activ atunci cand am depus petitia, prin urmare putea foarte bine sa se intalneasca si sa ia o decizie.
Tergiversarea se datoreaza altor cauze si nicidecum alegerii noului CA.
Legea se aplica petițiilor adresate autorităților și instituțiilor publice si nu sectorului privat.
Eu lucrez in sectorul public si nu in sectorul privat.
Autoritățile și instituțiile publice sesizate au obligația să comunice petiționarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiției, răspunsul, indiferent dacă soluția este favorabilă sau nefavorabilă.

În situația în care aspectele sesizate prin petiție necesită o cercetare mai amănunțită, conducătorul autorității sau instituției publice poate prelungi termenul prevăzut mai sus cu cel mult 15 zile.

Raspunsul a venit prin posta sau a fost inmanat personal ?

Alte discuții în legătură

Reclamatie la primarie ion.escu ion.escu Va salut! Am depus la primarie o cerere la registratura, am numar de inregistrare. Care este perioada de timp dupa care legal trebuie sa primesc raspuns, de ... (vezi toată discuția)
Raspuns inspectie judiciara danaa1 danaa1 Daca justitiabilul depune o plangere la CSM privind incalcarea legii 303/2004 de catre un magistrat,iar CSM va trimite inspectia judiciara spre cercetare,in ... (vezi toată discuția)