Bună dimineața,am făcut o plângere penală pentru violare de domiciliu către parchet, parchetul a trimis-o la poliția locală, poliția locală ne-a cerut copie după contractul de cumpărare a locuinței mie și pârâtului.Eu am domiciliu și locuiesc în acest imobil din anul 2002 iar pârâtul a cumpărat de vreo câteva luni mansarda locuinței mele și a intrat abuziv și ocupat podul de deasupra locuinței mele.Podurile sunt despărțite cu pereți din bârne de lemn tencuiți. Cel care a cumpărat spune că e podul lui.Are dreptul poliția locală să caseze o plângere penală făcută către parchet fără a lua declarații pentru încălcarea articolului 224 pentru violare de domiciliu.Politia spune să să depun cerere la un expert judiciar pentru împărțirea locuinței.Eu am făcut plângere pentru violare de domiciliu și doresc că făptașul să fie pedepsit conform legii.Ce trebuie să fac să meargă plângerea mea în instanță? să depun o altă plângere către cine? vă rog să mă ajutați cu câteva sfaturi utile.
Buna ziua, in primul rand politia nu ”caseaza” nimic. Daca apreciaza ca nu sunt intrunite conditiile constitutive ale infractiunii de violare de domiciliu, face o propunere in acest sens Parchetului, urmand ca Parchetul sa o confirme sau infirme printr-o ordonanta. Pe fondul problemei dvs., trebuie intr-adevar analizate actele de proprietate, e important daca sunteti coproprietari si ce fel de coproprietari sau sunteti ambii proprietari exclusivi. Declaratiile partilor vor fi luate de catre organul de cercetare penala, probabil dosarul inca nu a fost finalizat. Daca sunteti coproprietari, este posibil ca solutia pentru dvs. sa fie partajul iar nu plangerea penala, trebuie studiate actele.