avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Se pot recupera pierderile?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Se pot recupera pierderile?

BUNA ZIUA
O microintreprindere care a realizat pierdere in anii precedenti si care a trecut cu data de 01.01.2023 la impozit pe proft, poate recupera pierderile inregistrate pe micro?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: costin viorel , utilizator 14:28, 22 Noiembrie 2023
Nu. Pierderea realizata în timpul cât ați platit impozitul pe venit microintreprindere nu se ca putea recupera (deduce) din profitul perioadei când veti plăti impozit pe profit.
Unde se precizeaza in codul fiscal ca nu avem dreptul sa recuperam pierderile din anii precedenti,daca am trecut la platitor de impozit pe profit?
Abonatii d-voastra cred ca ar dori sa va referiti si la norma juridica de unde rezulta raspunsul dat. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperirea pierderilor provenite an fiscal venit - an fiscal profit ionel.dobre1 ionel.dobre1 O societate comerciala platitoare de impozit pe venit microintreprindere pana la 31.12.2016 care a inregistrat pierdere in anii 2015, 2016 devine platitoare de ... (vezi toată discuția)
Pierdere fiscala microintreprinderi contabil20 contabil20 (4) Contribuabilii care au fost plătitori de impozit pe venit şi care anterior au realizat pierdere fiscală intră sub incidenţa prevederilor alin. (1), ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit pe profit CONSTANTINESCU DOINA CONSTANTINESCU DOINA Revin la intrebarea cum se calculeaza impozitul pe profit pe trim II 2014 in situatia in care societatea trece de la pragul de micro la impozit profit in luna ... (vezi toată discuția)