Se respecta prevederile HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, anexa 1
Fisa nr. 140. Personal care în cadrul activităţii profesionale conduce utilaje, vehicule de transport intrauzinal şi/ sau maşina instituţiei
Examen medical la angajare:
- examen clinic general (atenţie: acuitate vizuală şi auditivă, probe
neurologice, etilism cronic)
- examen psihologic
- testarea acuităţii vizuale, câmp vizual, vedere cromatică
- probe vestibulare, probe de echilibru
- audiogramă
- ECG
- glicemie
Examen medical periodic:
- examen clinic general - anual (atenţie: acuitate vizuală şi auditivă, probe
neurologice, etilism cronic)
- examen psihologic
- testarea acuităţii vizuale, câmp vizual, vedere cromatică - anual
- probe vestibulare, probe de echilibru - anual - audiogramă - anual
- ECG - anual
- glicemie - anual
Contraindicaţii:
- tulburări psihice de orice natură
- scăderea acuităţii vizuale sub 0,3 la ambii ochi, fără corecţie
- hemeralopie
- surditate bilaterală
- epilepsie
- diabet zaharat decompensat
- etilism cronic
- tulburări neurologice severe
- afecţiuni cardiovasculare (aritmie severă, HTA formă malignă, angină de
repaus, insuficienţă cardiacă, bloc complet de ramură stângă)
Sunt aplicabile si prevederile din HG, respectiv:
-ART. 20 Examenul medical periodic se efectuează obligatoriu tuturor lucrătorilor.
-ART. 21 Frecvenţa examenului medical periodic este stabilită prin fişele întocmite conform modelului prevăzut în anexa nr. 1 şi poate fi modificată numai la propunerea medicului specialist de medicina muncii, cu informarea angajatorului.
-ART. 22 Examenul medical periodic cuprinde următoarele:
a) înregistrarea evenimentelor medicale care s-au petrecut în intervalul de la examenul medical în vederea angajării sau de la ultimul examen medical periodic până în momentul examenului medical respectiv;
b) examenul clinic general, conform dosarului medical prevăzut în anexa nr. 4;
c) examenele clinice şi paraclinice, conform modelului de fişă prevăzut în anexa nr. 1 şi examenului indicat de către medicul specialist de medicina muncii;
d) înregistrarea rezultatelor în dosarul medical prevăzut în anexa nr. 4;
e) finalizarea concluziei prin completarea fişei de aptitudine, conform modelului prevăzut în anexa nr. 5, de către medicul specialist de medicina muncii, în două exemplare, unul pentru angajator şi celălalt pentru lucrător.
f) la indicaţia medicului de medicina muncii, pentru stabilirea incompatibilităţilor medicale cu riscurile profesionale evaluate, examenul medical periodic poate cuprinde investigaţii şi/ sau examene medicale de specialitate suplimentare celor prevăzute în anexa nr. 1.
-ART. 39 Lucrătorul este obligat să se prezinte la examenele medicale de supraveghere a sănătăţii la locul de muncă, conform planificării efectuate de către medicul de medicina muncii cu acordul angajatorului.
multumesc pentru raspuns, va intreb de limita de varsta deoarece clinica de medicina muncii cu care am contract imi spune ca Legislatia privind siguranta circulatiei nu permite soferilor profesionisti sa profeseze dupa varsta de 70 de ani . asfel contractul individual de munca as vrea sa il desfac pe aceasta baza , respectiv legislatia care limiteaza varsta soferului profesionist .
Exista o propunere legislativa de modificare Cod rutier prin care permisul pana la 70 de ani se preschimba la 15 ani. Dupa varsta de 70 ani, intervalul de preschimbare va fi mai mic, dar nu se intezice profesarea.
Angajare
crocolina3
Buna seara,
Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo lege(sau orice alt act normativ) care sa reglementeze sau sa ingradeasca angajarea soferilor ... (vezi toată discuția)
Examen vizual sofer
AndreCas
Buna ziua! Sotul meu e reprezentant de vanzari si a trecut printr-o operatie de sclerectomie pt glaucom. E nevoie sa refaca examenul de medicina muncii si la ... (vezi toată discuția)