avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii CAS si CASS drepturi de autor de la 01 ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii CAS si CASS drepturi de autor de la 01 octombrie 2023

Contributii CAS si CASS drepturi de autor de la 01 octombrie 2023
Institutia retine lunar la sursa de la 01 ianuarie 2023, pe langa impozit, pentru colaboratori care obtin venituri din drepturi de autor, contributia CAS de 725 lei si contributia CASS de 300 lei, calculata la plafonul de 3000 lei. Incepand cu 1 octombrie s-a majorat salariul minim la 3300 lei, se modifica si taxele retinute sau se mentine plafonul de 3000 pana la 31.12.2023? Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2023
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Noul prag de plata cass de 6 salarii minime pe economie pentru venituri extra-salariale stela223 stela223 Va salut, Din cate am inteles odata cu noile modificari fiscale (din din O.G. 16/2022, art. I, pct.81 - ... (vezi toată discuția)
Care e salariu minim brut daca lucrezi într-o patiserie,3000 ... Antonia Alexandra Antonia Alexandra Care e salariu minim brut daca lucrezi într-o patiserie,3000 lei sau sa majorat la 3300 lei din 1 Octombrie? Patronul spune ca ne lasă salariul de 3000 lei ... (vezi toată discuția)
Venituri din alte surse denisa_21 denisa_21 Buna ziua, Eu ca persoana juridica, am contracte de prestari servicii intelectuale incadrate la venituri din alte surse. Le retin cei 10% , ii declar si ... (vezi toată discuția)